Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Birkmanis: Būtu jāizvērtē PV valdes atbildība jauno vilcienu iepirkuma organizēšanā

AS Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis pirmdien intervijā Latvijas Radio informēja, ka jauno vilcienu liktenis izšķirsies tuvākajās dienās: 2.oktobrī beidzas līguma spēkā stāšanās laiks, taču Spānijas uzņēmums Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A. (CAF) pavēstījis, ka atbildi uz vēstuli par jauno vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem sniegs 3.oktobrī.

"Galvenais uzstādījums šobrīd ir līguma grozījumi. Tie nepieciešami, lai darījumam būtu Eiropas Savienības (ES) finansējums. Bez ES finansējuma šis darījums nav iespējams. Tas ir pilnīgi skaidrs. Tā ir mana pārliecība," teica A.Birkmanis.

Teorētiski iespējams, ka termiņš CAF atbildes sniegšanai tiek pagarināts, taču A.Birkmanis uzsvēra, ka PV vēlas saņemt atbildi pēc iespējas ātrāk. Ja CAF grozījumiem piekrīt, drīz sākas jauno vilcienu ražošana. Pēdējais vilciens varētu tikt saražots līdz 2015.gada beigām.

Ja līgums nestājas spēkā, visticamāk, tiks rīkots jauns iepirkums. Pie tā tiks strādāts. Organizējot jaunu iepirkumu, galvenā mācība no šīs reizes esot tā, kas pateikta likumā un esot valsts interesēs - nolikuma līguma versijai jāsakrīt ar parakstīto līguma versiju. Par esošo situāciju atbildīgie jāvērtē tiesībsargājošajām iestādēm, kā arī uzņēmuma akcionāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē