Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Bremze: Vai kampaņa Par dzīvību ir sasniegusi savu mērķi?

Latvijā ir viens no augstākajiem abortu rādītājiem pasaulē. Lai gan makslīgi pārtraukto grūtniecību skaits pēdējos  trijos gados ir nedaudz samazinājies, arī kopējie dzimstības rādītājī valstī krītās. Skaitļi ir vienkārši baisi un pat ar neapbruņotu aci redzams, ka situācija nav normāla. Aiz katra no tiem ir kāds skumjš stāsts, jo pietrūcis informācijas un palīdzības no savu mīļo puses.

Arī valsts līdz šim nav sniegusi vajadzīgo atbalstu sievietei un ģimenei, kas nonākusi krīzē. Gala rezultatā viņa nereti paliek viena ar vēl nedzimušo dzīvībiņu zem sirds, pieņemot smago lēmumu,  spiesta iet pret savu sirdsapziņu.

Nevaru piekrist apgalvojumam, kādi izskan no sieviešu tiesību aizstāvju un organizaciju puses, ka situācija pie mums pamazām uzlabojas, vispirms jārūpējās par dzimušajiem bērniem, tāpēc nekādi papildus izglītojoši un atbalstoši pasākumi abortu prevencijas ieviešanai nav nepieciešami. Pārsteidzoši, ka Veselības ministrija, kuras tiešā atbildība ir pasākumu organizēšana grūtnieču veselības aprūpes uzlabošanai valstī, Mātes un bērna veselības plāna projektā 2012. - 2014. gadam, līdz šim tā arī nav iekļāvusi abortu prevenciju pie plānotajiem nākotnes uzdevumiem.

Rudenī domubiedru un aktīvistu grupa uzsāka kampaņu Par dzīvību. Vai tā ir sasniegusi savu mērķi? Jā, viennozīmīgi! Neskatoties uz vienas sabiedrības daļas protestiem un pat dusmām, lielākoties esam saņēmuši ļoti pozitīvas atsauksmes un pateicību. Nereti tieši vīrieši ir tie, kuri akcijas laikā ir sapratuši, kāda atbildība ir gaidāmais bērns. Kampaņas Par dzīvību mājas lapā publicēts plašs materiāls par iespējām saņemt palīdzību un atbalstu. Darbu turpināsim, jo sabiedrība aizvien vairāk sāk apzināties savu līdzatbildību. Aicinām arī tās sievietes, kuras kampaņas laikā ir jutušās sāpinātas un ir saskārušās ar šādu problēmu pagātnē, apmeklēt kādu no grūtniecības krīzes centriem, kur jums palidzību sniegs apmacīti un augsti kvalificēti speciālisti. Konsultācijas ir konfidenciālas, par tām nav jāmaksā. Ar plašāku informaciju var iepazīties, ieejot mājas lapā www.pardzivibu.lv. Atliek cerēt, ka šī sabiedrības iniciatīva būs uzrunājusi arī politiķus.

* publicētais materiāls nav rediģēts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē