Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Bundžu Jānis: Noslēpumu veikaliņš

Ieskaties man acīs, godājamais! Vai tad tās spēj melot?! - saburzīts kungs Purvciema tirgus apkaimē pauda sašutumu, kad izteicu šaubas par piedāvātā rokas pulksteņa izcelsmes legalitāti. Acīs dominēja neatliekama vajadzība nekavējoši iegūt simts gramus lētas substances veselības stabilizēšanai. Un - jā, nevarēja tur tā skaidri nolasīt, ka pārdodamais laikrādis pirms 10 minūtēm noskrūvēts aizmigušam bēdubrālim.

Ja jau pat apšaubāmu tipu acīs nelabas lietas grūti nolasīt, ko gan lai saka par cilvēkiem, kam jau no dzimšanas Dievs vai daba devuši īpaši skaidru, nevainīga dabasbērna skatienu.

Konsultants kā pirmdien no rīta ieslēdza LNT programmu 900 sekundes, kur bij ieradusies tieslietu pusministre Baiba Broka, tā atjēdzās tikai pēc kādas stundas - runāts tika par jau zināmo kurvīša iedošanu valsts noslēpumu izzināšanā - visa dzīve esot vēlreiz cauri izdzīvota un ne mazākās aizdomu ēnas, ne mazākā melnumiņa uz baltā ekrāna, kur varētu kaut vai attālināti fantazēt par kādu nesmukumu... Nu kā lai netic šādam emocionāli piesātinātam stāstījumam? Ieskaties man acīs! Vai tās spēj melot?!

Tika nodemonstrēta arī kāda aptauja, kur jautāja - vai šādā situācijā ministrei nevajadzētu tā kā demisionēt? Izrādījās, ka vairāk nekā puse sabiedrības domā, ka laikam vajadzētu gan. Jautājumu - ko tad pati Brokas kundze plāno, programmas vadītāji darbu steigā aizmirsa uzdot. Taču var prognozēt, ka pusministre demisionēt nedomā jo - skatiet iepriekš - nu nekādi nevar atrast kaut mazāko melnumiņu visādi spožajā veiksmju sarakstā.

Bet ko nu sabiedrība (galu galā man neviens neprasīja), un ko nu Brokas kundze (katrs jau sevi aizstāvēs). Ir interesantākas lietas.

Proti - ziņas par to, kāpēc viņam vai viņai tiek liegta pielaide lieliem valsts noslēpumiem pēc būtības ir vēl lielāks noslēpums. Teorētiski tās ir neiegūstamas mūžīgi mūžos. Teorētiski.

Praktiski ir tā, ka Ministru prezidente "kaut kur" uzzinājusi par nepielaišanas iemesliem, bet Vienotības spices vīrs Dzintars Zaķis acīmrerdzot tai pašā kautkurā iegādājies vēl vērtīgākas ziņas - nākotnes pareģojumu, ka pielaide vienkārši netiks izsniegta. Un tie nebūt nav vienīgie personāži kautkurienes noslēpumu veikaliņā.

Kādēļ pusministre Broka nav nogājusi līdz kautkurienei? Pirmā versija, ka tur nemaz visus tā neielaiž. Tomēr galvenais, ka minētajā kautkurienes "točkā" noslēpumus tirgo kompleksā - nu tā kā vecos laikos - deficīta pusžāvētajai desai kompleksā bija jāņem klāt Brežņeva literatūras šedevrs par jaunu zemju apgūšanu. Mūsu gadījumā līdz ar noslēpumu atšifrējumiem komplektā nāk pircēja bezvainības indulģence - par pēdējo, kā reiz, lielākā cena. Var pieņemt, ka arī Brokas kundzei mistiskais "kāds" būs silti ieteicis noiet līdz kautkurienes bodei un palūgt informācijas paciņu. Tomēr pārdevēja augstprātīgais uzstādījums, ka "vienās rokās atlaiž" tikai kopā ar bezvainības indulģenci un tas maksās tik un tik, izraisījis vētrainu pretreakciju. Kā tad tā?! Nekāda indulģence nav vajadzīga jo - sk. iepriekš - ne mazākā melnumiņa, ne niecīgākā puteklīša. Paldies, nevajag!

- ak tā? Nu, labi, esam brīdinājuši…

Rezultāts nebija ilgi jāgaida.

PAREIZAIS VIEDOKLIS - tā kā Janīnai Kursītei nu būs daudz brīva laika, aicinājums noskaidrot latvisko sinonīmu jēdzienam "bardaks". Bez tā grūti aprakstīt akūto valsts noslēpumu nesaturēšanas kaiti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē