Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Bundžu Jānis: Prezidentu pasaciņa

Labrīt, lasītāj! Kā labi gulēji? Ak, ne visai? Viss skaidrs - kādēļ! Tu neesi paudis PAREIZO VIEDOKLI par mūsu Valsts prezidenta kandidātu portālā Manabalss.lv. Tev vienalga, kas notiek ar valsti, ko?!

Patiešām, pilsonisko aktivitāti, par kuru nepagurdami čivina aktīvisti, šajā gadījumā demonstrējuši mazliet pāri 4000 cilvēkiem. Švaki! Pirms pusotra gada balsošanai pret t. s. nerīdzinieku biļetēm sabiedriskajā transportā tādā pašā laikā sabira vairāk par 10 tūkstošiem balsu.

Samērā nīkulīgi. Tādēļ atgādināsim, kādas izdarības latviešu tautu aizrāva vecos laikos - pirms iepriekšējām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Pirmās jaunlaiku vēlēšanas ar Gunta Ulmaņa nominēšanu izlaidīsim. Pirmā reize, visādi var gadīties. Otrā ir 1996. gadā. Tobrīd premjers Andris Šķēle ir megapopulārs, tostarp arī vēlāku oligarhu dedzinātāju un lietussargu virinātāju aprindās. Kā teiks, tā būs. Un Šķēle saka - viņš par Ulmani uz otro termiņu. Tas ļaus Latvijai ātri kļūt par attīstītu un pārtikušu Eiropas valsti. Ar mērķi ir kā ir, bet Ulmanis droši tiek krēslā atpakaļ, bez pūlēm apspēlējot Ilgu Kreitusi.

300 reizes interesantākas ir nākamās vēlēšanas. Piecas balsojumu kārtas, dažādas krāsas pildspalvas - katrai partijai sava - biļetenu aizpildīšanai, uzpirkšanas skandāls 75 000 latu apjomā, milzums jau balsošanai virzītu kandidātu - Valdis Birkavs, Anatolijs Gorbunovs, Raimonds Pauls, Jānis Priedkalns, Arnis Kalniņš, Vaira Paegle un… pie rokas ievesta Vaira Vīķe-Freiberga (VVF). Sāksim ar pēdējo - pati prezidente stingri apgalvo, ka pie rokas neviens nav vedis. Zīmīgs ir Latvijas ceļa partijas tā brīža priekšnieka Andreja Panteļējeva teiktais - Saeima nu zaudējusi savu prestižu, jo balsojusi ar dažādas krāsas pildspalvām. Toreizējais Nacionālais gals - TB/LNNK pavisam neapdomīgi sev izvēlējies ZILO krāsu!

Nākamajās vēlēšanās lielu pārsteigumu nav, ja neskaita to, ka labu brīdi neviens nevar saprast, kad un cikos tām vēlēšanām jānotiek. Toties pēc tam….

Lielākās izredzes 2007. gadā ir Andrim Bērziņam. CITAM Andrim Bērziņam. Vēl kā kandidāti minēti Ivars Godmanis, Indulis Emsis, Žaneta Ozoliņa, Ilmārs Rimšēvičs… kādu brīdi Tautas partija (TP) tā kā izvirza Arti Pabriku, skaidri zinot, ka nebūs īstais. Vai nedzirdējām līdzīgu uzvārdu līdzīgā situācijā arī pirms dažām dienām?

Tomēr VVF ir pacēlusi latiņu virs Mākoņiem. Vajag ko īpašu. No operēšanas zāles izrauj Valdi Zatleru, aizved uz zoodārzu, kur lauvu, hiēnu un sakaitinātu degunradžu sabiedrībā piedāvā brīvprātīgi izvēlēties PAR TO. No turienes prezidenta Zatlera salonu lauvas tieksme, kas gan netiek tālāk par salonu hiēnas lomu.

Jo tuvāk mūsdienām, jo populārāka ākstīšanās ar tautas labākās daļas iesaistīšanu. 2011. gadā Vienotība izdomā, ka jāveido Vecajo Padome, kura skaidri pateikšot, kuru un par cik. Padomē būšot tikai tādi/as, kurus mīl PILNĪGI VISA LATVIJA. Skaidrs, ka tie slēpjas, tādēļ Padomi pārceļ uz rudeni un vēlāk pārceļ pavisam. Pa to starpu, neviena nemanīts, no sava galdiņa roku ceļ kāds Andris Bērziņš un saka viedos vārdus - eu, davai, es paprovēšu. Rezultāti - tabulā.

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Aktuālās vēlēšanas pagaidām velk uz vietu garlaicīgākajā galā. Vai mēs to pieļausim un tā arī atstāsim?! Skatās paši, bet kauns būs liels.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē