Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Dombrava un Parādnieks: Šodien Saeimā virzītajiem priekšlikumiem nav nekāda sakara ar tiesiskumu un taisnīgumu

"Konceptuāli, protams, ka atbalstām normu, ka vajadzētu ierobežot pašvaldību deputātu darbību, pret kuriem sākta kriminālvajāšana saistībā ar smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem. Taču ar vienu būtisku priekšnosacījumu: šādos gadījumos šīs lietas tiesai ir jāizskata gada laikā. Bez šādas normas priekšlikumu atbalstīt nevaram" – tā savu nostāju, kādēļ šodien Saeimas sēdē balsoja pret priekšlikumu, portālam Diena.lv pauda Nacionālās apvienības deputāti Imants Parādnieks un Jānis Dombrava.
Abi deputāti uzsvēra, ka šādu priekšlikumu ir gatavi atbalstīt, tiklīdz likumos tiks iestrādāta norma par apsūdzēto pašvaldību deputātu lietu iztiesāšanu gada laikā. "Nav normāli, ja lietu izskatīšana velkas līdz pat desmit gadiem un visu šo laiku cilvēks, lai arī nav notiesāts, ir spiests atstāt politisko darbību. Turklāt jāņem vērā, ka šādas apsūdzības var viegli safabricēt politiskie oponenti, lai konkurentu izslēgtu no politikas. Īpaši lieli riski ir nelielās pašvaldībās, kur turklāt prokuratūras pārstāvji var būt draudzīgās vai ģimeniskās attiecībās ar kāda politiskā spēka pārstāvjiem," pauda J.Dombrava. Viņš arī norādīja, ka, pieņemot šādu normu, lai "noņemtu Lembergu un Munkevicu, var gadīties, ka cieš citi nevainīgi cilvēki."

Arī I.Parādnieks norādīja: priekšlikumam  ierobežot pašvaldību deputāta pilnvaras, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu, neiestrādājot normu, ka šādas lietas jāiztiesā gada laikā, nav nekāda sakara ar taisnīgumu un tiesiskumu. Viņš, tāpat kā J.Dombrava, norādīja uz risku, ka apsūdzības var tikt safabricētas un, zinot, cik lēni virzās lietu izskatīšana tiesā, cilvēks nepamatoti uz vairākiem gadiem var tikt izslēgts no politiskā procesa.

I.Parādnieks arī uzskata, ka jau līdz rudenim minēto normu par lietu izskatīšanu gada laikā var iestrādāt likumdošanā un tad arī var pilnībā atbalstīt pašvaldību deputāta pilnvaru ierobežošanu, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē