Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Dzintars: Vai valstij jāatbalsta tikai latviešu valodā vēstošie mediji?

No 2007. gada līdz 2011. gadam Latvijas pastam aprēķinātās kompensācijas par abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu sniegšanu kopā veido gandrīz 20 miljonus latu, par to ik gadu maksājot ap četriem miljoniem latu. Lai palīdzētu nodrošināt pasta piegādi, Latvijas iedzīvotāji maksājuši Ls 4,09 milj. 2007. gadā, Ls 3,93 milj. 2008. gadā, Ls 4,98 milj. 2009. gadā, Ls 3,29 milj. 2010. gadā un Ls 3,22 milj. 2011. gadā.

Rodas jautājumi. Vai visi preses izdevumi kalpo sabiedrības interesēm tādā mērā, lai joprojām ļoti lielās taupības apstākļos tos faktiski finansētu? Vai Latvijas iedzīvotājiem jāmaksā par divvalodības aģitāciju, regulāru valsts izsmiešanu un viena atsevišķa politiska spēka neierobežotu reklāmu, kādu vērojam krievu valodā rakstošajā presē? Kas ir tā informācija, par kuras izplatīšanu valsts ir gatava maksāt?

Ņemot šo vērā, būtu jāsāk nopietna diskusija par to, vai valsts atbalsts preses piegādei nebūtu jāsašaurina līdz atbalstam tikai tiem rakstošajiem medijiem, kas Latvijas sabiedrību uzrunā valsts valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē