Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Elksniņš par Diānas Kozlovskas lietu: Tiesnesis vai prokurors ir muļķis

Piektdiena, 15.martā, tika pasludināts spriedums Diānas Kozlovskas slepkavības lietā. Desmit gadus vecās meitenes nonāvēšanā bija apsūdzēti Diānas māte un viņas draugs, kurus tiesa pierādījumu trūkuma dēļ attaisnoja.

Komentējot tiesas spriedumu Saeimas Juridiskās komisijas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs), sacīja, ka šajā gadījumā tiesnesis, vai prokurors ir muļķis

"Šodien pasludināja, ka Diānas Kozlovskas vecāki nav vainīgi. Jautājums ir viens – vai nu ir notikusi nekvalitatīva izmeklēšana, vai muļķis ir prokurors vai tiesnesis. Jo kā ir iespējama situācija, ka personai ceļot apsūdzību tādā lietā, ka vecāki tiek apsūdzēti sava bērna nonāvēšanā, pēkšņi pie sprieduma cilvēki tiek attaisnoti kā nevainīgi?"

Deputāts arī norādīja, ka lieta viennozīmīgi ir izmeklēta slikti. Jo prokurors nav bijis spējīgs pierādīt vainu. Vai nu vainu saistībā ar pierādījumiem, vai nu vainu saistībā ar lietas kvalifikāciju. 

"Šī lieta visnopietnākajā veidā pievērš uzmanību tiesībsargājošo iestāžu izmeklēšanas kvalitātei Latvijā. Un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāte Latvijā ir ļoti zema. Kriminālprocesos saprātīgie termiņi iztiesāšanā galvenokārt netiek ievēroti. 

2009.gadā tika likvidēta Latvijas Policijas akadēmija, kas bija vienīgā mācību iestāde valstī, kas gatavoja gan operatīvos darbiniekus, gan izmeklētājus lietās. Jaunais laiks īstenoja tādu reformu, ka policijas darbiniekam nav jābūt juristam. Ar to viss arī sākās. Faktiski tika gatavoti kadri, kas nodarbotos tikai ar pavēles pildīšanu. Izmeklēšanas iestādēs strādā «Turības» vai Baltijas krievu institūta absolventi, kuriem praktiski nemāca izmeklētāja, pirmstiesas izmeklēšanas, operatīvās darbības un kriminālizmeklēšanas darbu. Es pabeidzu policijas akadēmiju izcilību. Un pats strādāju policijā. Bet es tur negribēju strādāt. Tāpēc, ka tur visu dara citādi, nekā man mācīja, kā darīt ir pareizi", sacīja Elksniņš. 

Jau vēstīts, ka Zemgales apgabaltiesa šodien pieņēma lēmumu attaisnot par desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību apsūdzētos - meitenītes māti Baibu Kozlovsku un mātes draugu Andreju Kuļijevu.

Tiesa šodien nolasīja saīsināto spriedumu, kas paredz, ka apsūdzētie tiek attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ, tāpēc lietas materiāli nododami atpakaļ prokuratūrai.

Pilns tiesas lēmums būs 3.aprīlī, bet desmit dienu laikā to var pārsūdzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē