Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

EM: Nepieciešams iespējami ātrāk panākt izmaiņas esošajā būvniecības nozares regulējumā

Ekonomikas ministrija uzskata, ka ir nepieciešams iespējami ātrāk panākt izmaiņas esošajā būvniecības nozares regulējumā, lai tiktu nodrošināta augstāka būvniecības kvalitāte, speciālistu kompetence un atbildība, kā arī reāla valsts uzraudzības sistēma. Savukārt Latvijas Būvinženieru savienības aicinājums apturēt Būvniecības likuma spēkā stāšanos faktiski nozīmētu atgriešanos pie vecās sistēmas būvniecībā, kas pieļāva Zolitūdes traģēdiju. 

Tādēļ uzskatām, ka šobrīd nebūtu lietderīgi atlikt jaunā likuma spēkā stāšanās datumu un turpināt būvniecības nozares darbību bez izmaiņām un saskaņā ar veco, spēkā esošo regulējumu.  Mūsuprāt, visas pūles jāvelta jauno vispārējo būvnoteikumu izstrādei, lai nekavētu likuma stāšanos spēkā un uzlabotu būvniecības vidi un kvalitāti Latvijā.

Jāuzsver, ka līdz ar jaunā Būvniecības likuma pieņemšanu Saeimā Ekonomikas ministrija sāka arī aktīvu darbu, lai tiktu izstrādāti visi nepieciešamie pakārtotie normatīvie akti, kas nepieciešami, lai jaunais likums varētu pilnvērtīgi sākt darboties 2014.gada 1.februārī. Diskusijas Saeimā par jauno Būvniecības likumu ilga vismaz 3,5 gadus un šajās diskusijās aktīvi tika iesaistītas arī nozares asociācijas. Jaunais likums ir mūsdienīgāks, būtiskākajās pozīcijās arī ievērojami stingrāks un prasīgāks (piemēram, attiecībā uz speciālistu atbildību), lai izvairītos no nekvalitatīvas būvniecības Latvijā. Turklāt arī jaunajam likumam pakārtotajos normatīvajos aktos tiks iestrādātas stingrākas prasības, piemēram, attiecībā uz sabiedrisko ēku garantiju termiņiem, kvalifikācijas un profesionālās sagatavotības prasībām speciālistiem, būvdarbu uzraudzībai u.c. jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rail Baltica kā šīs koalīcijas kapracis

Nenorimstošo runu par izmaiņām valdības koalīcijā fonā nepietiekama uzmanība pievērsta Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) konstrukcijai, kurā skaidri nolasās gan valdības koalīc...

ASV demokrātu nominācija

Pēc 27. jūnijā ASV notikušajām prezidenta amata kandidātu, republikāņa Donalda Trampa un pašreizējā prezidenta demokrāta Džo Baidena, televīzijas debatēm ASV nerimstas kaislības ap jautājumu, ka de...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē