Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Finanšu ministrs pieļauj, ka situācija Ukrainā var apdraudēt virzību uz sabalansētu budžetu

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) atzīst, ka, ekonomikai situācijas Ukrainā dēļ saskaroties ar lielākām problēmām, virzība uz sabalansētu budžetu varētu būt apdraudēta.

"Ja ir lielākas problēmas ekonomikā, ja mums būtiski apstājas kāda no nozarēm, konkrēti tranzīts, tad skaidrs, ka šeit būs dīkstāves, būs jākompensē darbiniekiem algas. Protams, ka tas krietni samazinās budžeta ieņēmumus. Diez vai Latvija vai pārējās Baltijas valstis varētu šajā brīdī iet uz sabalansētu budžetu," otrdien pēc valdības sēdes, kurā aiz slēgtām durvīm tika uzklausīta informācija par sekām, kuras Latvijas ekonosmikai varētu radīt Briseles vērstās sankcijas pret Maskavu, žurnālistiem sacīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka patlaban Eiropas Savienībā (ES) nav vienošanās par ekonomiskām sankcijām pret Krieviju, bet ir ieviestas tikai politiskas sankcijas pret konkrētām amatpersonām. Šo iemeslu dēļ ir grūti spriest par iespējamiem Maskavas pretsoļiem.

"Baltijas valstis viennozīmīgi, ja būtu kāda veida sankcijas, ciestu visvairāk. Tas ir jādara zināms Briselē. [...] Latvija tiktu ietekmēta krietni vairāk nekā Polija, Vācija, es pat nerunāšu par tālākām valstīm," vērtēja ministrs, vēlreiz uzsverot, ka šādā gadījumā Briselei būtu jāparūpējas par kompensējošiem mehānismiem. "ES kopumā šādi līdzekļi ir jāatrod un tie ir atrodami."

Vilks uzskata, ka ES būtu arī jābūt pielaidīgākai attiecībā uz budžeta deficīta lielumu un Eiropas fondu apguves rādītājiem. "Tur var būt dažāda veida novirzīšanās, nobīdes," vērtēja ministrs. 

"Jāskatās, kādas izmaiņas nesīs katra nākamā nedēļa. Nevar patlaban neko konkrēti izrēķināt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē