Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Freivalds neizpratnē par SM lūgumu prokuratūrai izvērtēt PV valdes darbu

Bijušais AS Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds ir neizpratnē, ko tieši Satiksmes ministrija (SM) lūgusi prokuratūrai izvērtēt saistībā ar viņa vadītās valdes darbu, jo viss esot darīts juridiski korekti un viņš nav vēlējies, lai nozīmīgais jauno vilcienu konkurss tiktu apvīts intrigām un politisko fonu.

Kā norādīja Freivalds, ja kādi pārkāpumi ir saskatīti, tad tiesībsargājošām institūcijām ir pienākums tos izvērtēt. "Mans viedoklis ir, ka mūsu valde rīkojas saskaņā ar valsts interesēm un līgumu slēdzām ar valdības doto uzdevumu un tiem nosacījumiem, kas jāievēro. Man nav informācijas, kas ir sūtīts prokuratūrai, un neesmu aicināts uz turieni doties," norādīja bijusī amatpersona.

Viņš uzsver, ka vēlas zināt, kas ir šīs sūdzības sastāvā. "Nezinu, kas īsti tiek pārmests, varbūt par pilnvarām, bet mums pilnvaras bija noteiktas līgumā ar Satiksmes ministriju. Jau iepriekšējā valdes vadītāja Anduļa Židkova laikā tika slēgts līgums starp PV un SM par projekta ieviešanu. Jā, līgumu mēs slēdzām, un mandāts mums bija - par to nevajadzētu būt runai, es domāju," uzsvēra bijušais valdes priekšsēdis.

"Kādēļ SM to darījusi, nezinu. Nekad neesmu vēlējies, lai valstij nozīmīgs projekts būtu apvīts ar intrigām un politisko fonu. Mēs koncentrējāmies uz uzņēmumu un Kohēzijas fondu naudas apgūšanas laikā. Valdībā četras reizes diskutējām, aizstāvējām pozīciju, saņēmām mandātu, nosacījumus, kas jāievēro, slēdzot līgumu, un to ievērojām. Tas, ka vajadzīgi grozījumi līgumā, ir skaidrs, un to jau jebkurš līgums paredz, ka to var grozīt, ja kas neapmierina, taču grozījumu veikšana vairs nebija mūsu kompetencē, jo tad jau vairs nebiju valdē," norāda Freivalds.

Viņš arī uzskata, ka valsts interesēs bija panākt vilcienu ražošanu Latvijā. Tas arī esot bijis paredzēts līgumā. Ja projekta realizācijā tikuši saskatīti lieli vai mazi riski, tas esot subjektīvs skatījums, jo konkrēti argumenti nebija, toties bijusi apjomīga ekonomiskā un juridiskā analīze, kuras atzinumi joprojām ir pieejami. "Vesela virkne ekspertu nekādus riskus nav saskatījusi," uzvēra Freivalds.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) vērsusies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt Pasažieru vilciena (PV) bijušās valdes darbību saistībā ar neveiksmīgo jaunu vilcienu iepirkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē