Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Godmanis: Valsts budžeta grozījumi ir saprātīgi un pareizi

Valdības lēmums grozīt šā gada budžetu un dažādiem mērķiem sadalīt līdz 70 miljonus latu ir saprātīgs un pareizs, piektdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Eiropas Parlamenta deputāts, ekspremjers Ivars Godmanis.

I.Godmanis norādīja, ka valstij ir jāpilda solījumi aizdevējiem un vienlaikus jāvirzās uz eirozonas kritēriju izpildi, panākot zemu budžeta deficītu. Pašlaik valsts budžeta deficīta samazināšanas grafiku pārsniedzot par aptuveni 175 miljoni latu, sekojoši 70 miljonu latu sadalīšana budžeta grozījumos šo rezervi samazina mazāk kā par pusi, un no šāda viedokļa valdības lēmums par budžeta grozījumu apmēru ir vērtējams kā saprātīgs. Lēmums palielināt budžeta tēriņus savukārt vērtējams kā pareizs, jo šādi tiek stimulēts patēriņš, uzstaka I.Godmanis.

Lūgts komentēt Rīgas pašvaldības budžeta saimniecību, I.Godmanis atzina, ka Rīgas budžetā ir aptuveni 12% deficīts, kas ir uzskatāms par lielu. Jebkuri mīnusi rada zināmus riskus, kā to izdosies nofinansēt.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ vienojās par šā gada valsts budžeta grozījumu griestiem 70 miljonu latu apmērā. Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāre Karīna Korna informēja, ka lielākais pieprasījums bija no Satiksmes ministrijas puses. Līdzekļi esot nepieciešami Latgales attīstības programmas īstenošanai, autoceļu uzturēšanai un pārvadātāju zaudējumu segšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē