Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jaunais PV vadītājs: Latvijas iedzīvotājiem jābrauc ar jauniem vilcieniem

Latvijas iedzīvotājiem jābrauc ar jauniem vilcieniem. Šādu pārliecību pauda AS Pasažieru vilciens (PV) jaunais valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Par plašas diskusijas izraisījušo jauno vilcienu iepirkumu gan viņš pagaidām bija atturīgs, skaidrojot, ka brīvdienās plāno iepazīties ar situāciju. Pirmdien, 21.maijā, paredzēta pirmā sanāksme par šo jautājumu, bet nākamnedēļ paredzēts gatavoties vizītei uz Briseli. Tad arī būšot skaidrība par nākamajiem soļiem.

Par savu galveno uzdevumu viņš uzskata jaunu vilcienu nodrošināšanu. Vaicāts, vai jau ieplānojis kādas personāla vai citas reformas PV, viņš norādīja, ka reforma reformas pēc nav vajadzīga un tām jābūt pārdomātām, efektīvām un ekonomiski pamatotām. Viņš vērtēja, ka PV patlaban strādā labi.

Birkmanis arī izteicis vēlmi sadarboties ar līdzšinējo PV valdes priekšsēdētāju Nilu Freivaldu un uzklausīt viņa viedokli, ņemot vērā viņa pieredzi.

Piedāvājumu vadīt PV Birkmanis saņēmis vakar, un par savu lēmumu viņš esot pārliecināts. Lai gan viņam nav pieredzes tieši attiecībā uz pasažieru pārvadāšanu, Birkmanis pauda viedokli, ka vadītāja darbs ir darbs ar cilvēkiem, un šajā ziņā viņam esot liela pieredze. Turklāt PV, viņaprāt, veic valstiski svarīgu funkciju, un no profesionālās izaugsmes viedokļa viņš esot motivēts attīstīt šo uzņēmumu. "Tas ir liels izaicinājums," piebilda Birkmanis.

Viņš arī norādīja, ka ļoti lielu darba daļu dara profesionāli darbinieki, bet vadītājam jābūt tam, kas to visu pārskata un motivē cilvēkus. Birkmanis norādīja, ka tā ir pieredze, kas visos uzņēmumos ir vienāda.

No rīta Birkmanis vēl bija sastopams līdzšinējā darbavietā AS Latvijas Gaisa satiksme, bet piektdien esot ieplānotas arī dažas ar PV saistītas tikšanās.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Birkmanis ir bijis AS Latvijas Biznesa banka valdes priekšsēdētājs, DNB Nord līzings valdes priekšsēdētājs, Hansa līzings vadītājs.

Birkmanis ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā.

Jau ziņots, ka līdzšinējais PV valdes priekšsēdētājs Freivalds piektdien iesniedzis atlūgumu un satiksmes ministrs Aivis Ronis to ir pieņēmis, informēja satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Ronis uzskata, ka PV jauno vilcienu iepirkumu procesā jāturpina aktīva virzība, jo pasažieru dzelzceļa pārvadājumos Latvijā ir nepieciešami jauni elektrovilcieni un dīzeļvilcieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē