Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kaktiņš: Nacionālais jautājums no politiķu dienaskārtības nepazudīs

Pretēji Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kas uzskata, ka Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums neizsludināt parakstu vākšanu par nepilsoņu referendumu tiks mazināta spriedze sabiedrībā, sociologs Arnis Kaktiņš uzskata, ka nacionālais jautājums no politiķu dienaskārtības netiks noņemts.

Aptaujas liecina, ka otrā parakstu vākšana, visticamāk, izgāztos. Tā Latvijas Radio intervijā sacīja A.Kaktiņš. "Rūgtie augļi ir - šobrīd referendums tika atcelts, jo ļaunie krievvalodīgie kaut ko provocē un mēģina uzspiest savu gribu. Nebūšu pārsteigts, ja paies desmit gadi un būs nepieciešams līdzīgs referendums, lai aizstāvētu latviskās idejas. Un tad izrādīsies, ka šo referendumu nevarēs īsti sarīkot, jo būs bijuši precedenti - nebūs pareizi uzrakstīti papīri vai kaut kas nebūs atbilstošs Satversmes kodolam utt. Jo būs precedents - Latvijā ir tādas tradīcijas - ja kāds Latvijā grib rīkot referendumus, kas citiem nepatīk, mēs šos referendumus aizliedzam.Šobrīd tas notiek, lai aizstāvētu latvisko kopienu, bet laiki mainās.Ja šādu praksi ieviesīs, tad agrāk vai vēlāk tas pavērsīsies pret pašiem ieviesējiem," intervijā Latvijas Radio sacīja A.Kaktiņš.

Jau ziņots, ka saskaņā ar CVK 1.novembra lēmumu, likuma grozījumi netiks nodoti tautas nobalsošanai, jo piedāvājums nav pilnīgi izstrādāts. Kā vēl viens iemelsts tika minēts tas, ka tie neatbilstot Satversmes 2.pantam un 1990.gada 4.maija deklarācijai, turklāt tie būtiski paplašinātu pilsoņu loku un ļautu apšaubīt Latvijas Republikas pēctecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē