Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kallass: Rail Baltica projektam ir simboliska nozīme Baltijas valstu identitātes veidošanā

Dzelzceļa projektam Rail Baltica ir simboliska nozīme Baltijas valstu identitātes veidošanā, piektdien, ar jomas pārstāvjiem diskutējot par Eiropas Savienības (ES) transporta aktualitātēm, sacīja ES transporta lietu ministrs Sīms Kallass (Siim Kallas).
"Projektam ir ļoti liela nozīme ne tikai infrastruktūras attīstībā, bet arī simboliska nozīme Baltijas valstu identitātes veidošanā, jo Baltijas valstis projekta ietvaros tiek uztvertas vienoti," teica Kallass.

Viņš arī norādīja, ka šis ir vēsturisks brīdis, lai tiktu panākts kāds progress projekta turpmākai virzībai. "Uzskatu, ka šis ir vēsturisks projekts un vēsturisks brīdis, lai panāktu progresu projekta attīstībā, jo vēlāk šāds brīdis vairs var nebūt," uzsvēra ES transporta lietu komisārs.

Jau vēstīts, ka projekts "Rail Baltica" iekļauts vienotajā Eiropas transporta tīklā TEN-T un nākamajā budžeta periodā varēs pretendēt uz līdzfinansējumu no ES jaunās programmas lielu infrastruktūras projektu finansēšanai. Programmā "Connecting Europe Facility" Eiropas Komisija ierosina atvēlēt 50 miljardus eiro (35 miljardus latu) 2014.–2020.gadā ES infrastruktūras projektiem transportā, enerģētikā un informācijas tehnoloģijās. Starp prioritātēm iekļauta arī "Rail Baltica" un dzelzceļa līnijas uzlabošana no Ventspils līdz Krievijas un Baltkrievijas robežai.

"Rail Baltica" projekta galvenais mērķis ir atjaunot Baltijas valstu tiešu saikni ar Eiropas dzelzceļu tīklu un veicināt reģionālo integrāciju, no Helsinkiem savienojot Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni, un šo maršrutu potenciāli pagarinot līdz Venēcijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē