Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Kučinskis: Portāla Ss.lv slēgšana nav viennozīmīgi vērtējams jautājums

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) īstenotā sludinājumu portāla Ss.lv slēgšana nav viennozīmīgi vērtējams jautājums, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), skaidrojot, ka uz to nevar skatīties tikai no paša slēgšanas fakta puses.

Kučinskis uzsvēra, ka valstij ir jāvirza uz priekšu iecerētie ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumi.

Premjers gan atzina, ka vēl nav paguvis iepazīties ar attiecīgo informāciju, tomēr viņš plānojot detalizēti iepazīties ar visiem šī jautājuma apsvērumiem.

Kā ziņots, šodien pēc VID pieprasījuma Ss.lv domēna vārds atslēgts, mikroemuāru vietnē twitter paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC).

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla Ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar Ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA Internet saimniecisko darbību. Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par Internet saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Notiekošais ap sludinājumu portālu Ss.lv radījis sašutuma vētru informācijas tehnoloģiju nozarē (IT), kas ir neizpratnē - "kā var ienākt prātā apturēt veiksmīgi strādājošu, priekšzīmīgu nodokļu maksātāju", šodien žurnālistiem sacīja augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA Inbokss īpašnieks Andris Griķis, uzsverot, ka šādā situācijā IT uzņēmumi var aiziet no Latvijas jurisdikcijas, lai pasargātu savu biznesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē