Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kučinskis: Vienāds fiksēts maksājums par veselības aprūpi nav labākais variants

Viens fiksēts maksājums par veselības aprūpi visiem varētu nebūt labākais variants, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjeram piekrīt arī koalīcijas partneri, kuri uzskata, ka šim maksājumam jābūt diferencētam, ja tāds tiktu ieviests.

Valdības vadītājs šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka 20 eiro mēnesī par obligāto veselības apdrošināšanu ir darba devēju un arodbiedrību priekšlikums, bet par to vēl nav panākta vienošanās. Vēl notiks veselības aprūpes darba grupas sanāksmes, kā arī koalīcijas partiju diskusijas.

Kučinskis norādīja - pozitīvi, ka par to tiek runāts, bet tas nav labākais risinājums, jo nenodrošina progresivitāti, savukārt Latvijā cilvēkiem ir ļoti atšķirīgs ienākumu līmenis. Vienlaikus premjers uzsvēra, ka risinājums varētu paredzēt obligāto veselības apdrošināšanu un sasaisti ar nodokļu nomaksu.

Tāpat ir skaidrs, ka veselībai ir jārod "ārējais finansējums", jo iekšējo rezervju neesot, kā arī tikai uz līdzekļu pārdales rēķina nevar palielināt finansējumu veselības aprūpei, piebilda valdības vadītājs. Tātad "kādam būs jāmaksā, teorētiski tie var būt darba devēji, darba ņēmēji, vai visa sabiedrība kopumā", piebilda Kučinskis.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns sacīja, ka fiksēta summa visiem iedzīvotājiem nebūtu prātīgs solis, jo viens no nodokļu reformas mērķiem ir nevienlīdzības mazināšana. Tāpēc būtu jāliek galdā visi scenāriji un jāizvēlas tāds, kas būs izdevīgākais sabiedrībai un no budžeta viedokļa.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) arī uzskata, ka iedzīvotājiem ir atšķirīgi ienākumi un daļai šāds maksājums varētu būt "grūti paceļams", tāpēc jābūt progresivitātes principam.

Kā ziņots, premjera vadībā strādā darba grupa, kas meklē risinājums veselības aprūpes finansējuma problēmai. Viens no priekšlikumiem paredz iespēju Latvijā ieviest valsts veselības apdrošināšanu.

Top komentāri

Aplokšņu algām tas nav labākais var
A
Fiksēts maksājums par veselības aprūpi noteikti nav labākais variants aplokšņu algu saņēmējiem un citiem nodokļu nemaksātājiem. Viņiem ir labāks procentuālais maksājums - tad lielāks slogs arī turpmāk gulsies uz legālajiem nodokļu maksātājiem. Vienīgā problēma, ka viņu privātajā biznesā labākajā gadījumā ir puse, turklāt, legālajiem nodokļu maksātājiem pēc nodokļu reformas populistiskajiem iestarpinājumiem būs vēl grūtāk konkurēt ar nelegālajiem.
AR KĀJAS SPĒRIENU PA PAKAĻU !!!!
A
TAS KA KUČINSKIS LIEK KĀJU PRIEKŠĀ BARIKĀŽU VĪRU JAUTĀJUMAM VAR BEIGTIES KUČINSKIM AR KĀJAS SPĒRIENU PA PAKAĻU !!!!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
šo muldēšanu par barikādēm apmaksā Kučinskis no savas kabatas ??? Kučinskis nebija mājās kad māte kaunu dalīja ? Pretīgi Kučinski ! Barikādēs nebija jūtama pat šnabīša smaka ! Šnabītis gan laikam tecēs to šuršļaku rīklēs kuri patreiz zaimo Latvijas lielāko svētumu >BARIKĀDES !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē