Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
"Rietumi dažkārt ir naivi uzķērušies uz Lukašenko solījumiem vai it kā nolūku, ka viņš virzās uz rietumiem"

Kudors: Baltkrievija vēlas demonstrēt, ka sper soļus pretī Rietumvalstīm

Politiskais konteksts Baltkrievijas lēmumam ļaut 80 pasaules valstu pilsoņiem ieceļot un īslaicīgi uzturēties Baltkrievijā bez vīzas saistīts ar šīs valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko vēlmi kaut vai nedaudz spert soļus vai vismaz parādīt, ka viņš sper soļus pretī Rietumvalstīm. Šādu viedokli telekanālam LNT otrdien pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pārstāvis Andis Kudors. Tomēr eksperts uzsver, ka tas nebūt neliecina par Baltkrievijas virzību prom no Krievijas ietekmes orbītas.

"Rietumi dažkārt ir naivi uzķērušies uz Lukašenko solījumiem vai it kā nolūku, ka viņš virzās uz rietumiem. Neskatoties uz minēto, tomēr, ja ir kaut kādi soļi, ar ko Baltkrievija atveras Rietumvalstīm un kopumā pasaulei, mēs uz to varam skatīties pozitīvi," atzina Kudors.

Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) šo Baltkrievijas soli uzskata par apsveicamu. Pagaidām oficiāla informācija no kaimiņvalsts par jauno kārtību gan vēl nav saņemta.

"Nekādu iepriekšēju sarunu par to nebija, taču, protams, mēs šajā gadījumā redzam zināmu politisku loģiku šim te solim. Mūsu uzskatā tas ir ļoti, ļoti pozitīvs solis, kas noteikti atvieglos saiknes starp biznesa aprindām, kontaktus starp cilvēkiem un dos mums iespēju biežāk ciemoties vienam pie otra," komentēja ĀM pārstāvis Raimonds Jansons.

Jaunie ceļošanas noteikumi Baltkrievijā stāsies spēkā mēnesi pēc tam, kad prezidenta dekrēts būs oficiāli publicēts. Precīzs datums pagaidām nav zināms. Jaunie noteikumi gan attieksies tikai uz aviosatiksmi, tātad šķērsot Baltkrievijas robežu kājām vai ar automašīnu bez vīzas nebūs iespējams.

Ieceļot Baltkrievijā bez vīzas varēs vienīgi caur Minskas lidostu, bet valstī uzturēties drīkstēs piecas dienas. Būs nepieciešama arī medicīniskā apdrošināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē