Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kuzins: Saeima nepilda priekšvēlēšanu solījumus

"Saeima ir ignorējusi mūsu piedāvātās nodokļu izmaiņas, nepilda priekšvēlēšanu solījumus gan par sociālo attīstību, gan par pensiju likuma grozījumiem, gan par tautas vēlētu prezidentu," iemeslus, kāpēc 11.Saeima ir pelnījusi atlaišanu uzskaita Neatkarīgo arodbiedrību konfederācijas priekšsēdētājs Jānis Kuzins.

18.oktobrī pēc viņa iniciatīvas tika uzsākta parakstu vākšana, lai rosinātu referendumu par Saeimas atsaukšanu. Parakstu vākšanas uzsākšanas dienā J.Kuzins medijiem atzina, ka 11.Saeima ne ar ko nav labāka par iepriekšējo. "Saeima šobrīd dzen Latviju lielākā nabadzībā, piedaloties dažādos apšaubāmos projektos, kā Visaginas AES, kur vajag milzīgus ieguldījumus. Saeima faktiski nodevusi finansiālās pilvaras Briselei bez tautas balsojuma par fiskālo dicsiplīnu," medijiem norādīja J.Kuzins. Parakstu vākšanas iniciators piebilda, ka, viņaprāt, šī Saeima nav spējīga strādāt, turklāt arī koalīcijā notiekot dažādi strīdi un stagnācija.

Jau ziņots, ka J.Kuzins plāno savākt 10 000 notariāli apstiprinātus parakstu, lai tos varētu iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā pēc tam, kad būs stājušies spēkā pašlaik Saeimā skatītie likuma grozījumi, kuri paredzēs, ka līdz 2015.gadam, lai sāktu otro parakstu vākšanas posmu Saeimas atsaukšanas referenduma rosināšanai, būs jāiegūst 10 000 parakstu.

Otrajā parakstu vākšanas posmā būs jāsavāc gandrīz 145 000 parakstu, lai kopā būtu iegūti 1/10 vēlētāju apliecinājumi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē