Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Lattelecom šefs: Latvijā tāpat kā Igaunijā jāpieņem likums, kas ierobežotu arodbiedrību patvaļu

Latvijai būtu jāņem piemērs no Igaunijas un jāpieņem likums, kas ļautu uzņēmējiem vienpusējā kārtā lauzt koplīgumus, ceturtdien Ekonomistu apvienības 2010 konferencē Finanšu krīze Latvijā. Analīze. Mācības. Rekomendācijas sacīja SIA Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Igaunijā ir pieņemts likums, kas ļauj uzņēmējiem vienpusēji lauzt noslēgtos koplīgumus gadījumā, ja tie ierobežo uzņēmuma attīstību un ir pretrunā ar uzņēmuma interesēm, sacīja Gulbis. "Arodbiedrības - tā ir katastrofa. Daudzos uzņēmumos joprojām ir spēkā arodbiedrību uzspiestie koplīgumi ar darbiniekiem, kas kavē uzņēmumu attīstību. Šāds likums kā Igaunijā ļautu ierobežot arodbiedrību patvaļu un veicinātu ekonomikas izaugsmi," uzsvēra Gulbis.

Tāpat Gulbis sacīja, ka ir jādomā, vai 2014.gadā būtu jāievieš eiro. "Igaunijas piemērs nepārliecina, jo 2011.gadā Igaunijā ārvalstu investīcijas samazinājās par 1%, valstī pieaug inflācija, turklāt 1,6 miljardi eiro (1,12 miljardi latu) būs jāatvēl Dienvideiropas valstu glābšanai," sacīja Gulbis.

Viņaprāt, nebūtu pareizi patlaban Latvijā domāt par pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu, jo tas neveicinātu ražošanu un eksportu, tikai ļautu samazināt inflāciju.

"Svarīgāk ir domāt par demogrāfisko situāciju - veicināt jauno ģimeņu atbalstu, radīt programmu, kā veicināt aizbraukušo iedzīvotāju atgriešanos, programmu, kā veicināt cilvēku koncentrēšanos apdzīvotās vietās, kurās ir ekonomikas infrastruktūra un iespējas radīt jaunas darbavietas," sacīja Gulbis.

Būtiska ir arī ēnu ekonomikas apkarošana, jo patlaban tā nav veiksmīga. "Nav laba doma atlaist 1000 Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekus. Efekts būtu daudz lielāks, ja šie darbinieki kopā ar armiju patrulētu pierobežā un ķertu kontrabandistus," norādīja Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē