Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

LIDA: Latvija bez policistiem, robežsargiem, ugunsdzēsējiem!

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) atbalsta Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža aicinājumu 12.Saeimai un jaunizveidotajai valdībai steidzīgi pievērst uzmanību kritiskajai situācijai Valsts policijā, kurā zemo atalgojuma dēļ pēdējos gados strauji samazinājies darbinieku skaits. Līdztekus darbinieku skaita samazināšanai mazinājās policijas darbinieku efektivitāte, izmeklējot krimināllietas, it sevišķi sarežģītas.

Latvijā izmeklētāju darbs ir katastrofālā līmenī, - atzina arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Daudzi policijas darbinieki ir spiesti papildus strādāt citos darbos, kas nav saistīts ar dienestu policijā. Tādējādi šo darbinieku iegūtās zināšanas, pieredze, informācija tiek izmantota nelietderīgi. Turklāt papildus darbs ārpus dienesta Valsts policijā negatīvi ietekmē darbinieku iespējas pilnvērtīgi atpūsties, pilnveidot sevi, izglītoties, kā arī ar laiku tiek nodarīts kaitējums darbinieku veselībai. Katastrofālais Valsts policijas finansējums nodara milzīgu kaitējumu valsts iekšējai drošībai. Turklāt liegtas iespējas nodrošināt policijas darbiniekus ar formas tērpu, ar piemaksām par virsstundu darbu, netiek izmaksāti cita veida ar likumu noteikti pabalsti. Valsts vairs neizmaksā pabalstu  par bērna piedzimšanu, tādējādi pametot ģimeni ar bērnu likteņa varā. LIDA norāda, ja tuvākā laikā finansiālais stāvoklis Valsts policijā neuzlabosies, tad situācija valstī krasi pasliktināsies, jo no dienesta var aiziet ap 1000 darbinieku, kas savukārt veicinās noziedzības un likumpārkāpumu pieaugumu, pasliktināsies ugunsdrošība valstī, pieaugs narkomānija, alkoholisms, valsts un privāto īpašuma nolaupīšana, pieaugs vardarbīgi noziegumi, slepkavības, laupīšanas, kas nodarīs daudz lielāku kaitējumu iedzīvotājiem un valsts interesēm, nesīs daudz lielākus zaudējumus naudas izteiksmē nekā finansiālais atbalsts Valsts policijai un visai iekšlietu sistēmai.Policijas darbiniekiem, līdztekus Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, ar likumu aizliegts streikot. Pastāv arī cita veida iespējas organizēt protesta akcijas, lai aizsargātu valsts dienestā esošu amatpersonu tiesības uz taisnīgu atalgojumu un sociālajām garantijām. Taču skaidri jāapzinās, ka nepieteiktais streiks ir darbinieku masveidā aiziešana no dienesta.

Top komentāri

Policisti vai āksti?
P
Daudzi policijas darbinieki ir spiesti papildus strādāt citos darbos, kas nav saistīts ar dienestu policijā. Tādējādi šo darbinieku iegūtās zināšanas, pieredze, informācija tiek izmantota nelietderīgi. Turklāt papildus darbs ārpus dienesta Valsts policijā negatīvi ietekmē darbinieku iespējas pilnvērtīgi atpūsties, pilnveidot sevi, izglītoties, kā arī ar laiku tiek nodarīts kaitējums darbinieku veselībai. Izskatās, ka valdība uzskata policistus par ākstiem, kuri var strādāt visur kur, un faktiski neko nedarot.
sieva
s
mans vīrs ugunsdzēsējs nevar uzturēt ģimeni,jo mums ir bērns pirmsskolas vecumā, bet alga tāda, ka knapi varam nomaksāt maksājumus, kur nu vēl ko vairāk atļauties priekš kultūras un bērna iesaistīšanas pulciņos. Līdz šim palīdzēja vecāki, bet patreiz arī to vairs nevaram atļauties, jo vecāki pensionāri, kam veselība jāuzlabo pašiem. Mēs arī viņiem nevaram palīdzēt, ko darīt jābrauc uz Dāniju tur var celtniecībā nopelnīt . Kaimiņš jau aizbrauca, lai kā negribās bet.....
redziet
r
Policijā ir palikuši tikai visvājākie, tie, kuriem citur nopelnīt vairāk vienkārši nespīd. Un te ir liela vaina jāuzņēmas policijas vadībai, jo nekas nav dzirdēts par lielām prēmijām tiem izmeklētājiem, kas spēj atklāt noziegumus, spēj izmeklēt, netaupa savu laiku un enerģiju lietas labā. Nav nekāds retums, ka pat skaidras lietas, kurās ir zināmi visi aizdomās turamie, ir papilnam pierādījumu tiek gadiem neizmeklētas, vainīgie tiek glābti, jo ir darbojušies un veikuši noziegumus saziņā ar policijas vadību. Bet visu nelaimju pamatā Latvijā ir politiskā impotence.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē