Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Līdaka: Ir sajūta, ka kopumā NEPLP mediju sistēmu atstājusi novārtā

Ir sajūta, ka, aizraujoties ar jauna sabiedriskā medija veidošanu, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) novārtā atstājusi mediju sistēmu un industriju kopumā - situācijas analīzi, tirgus veidošanos un izmaiņu, intervijā Sandrim Točam norāda Latvijas Raidorganizāciju apvienības izpilddirektore Gunta Līdaka.

Fragments no intervijas:**Decembris iet jau uz otru pusi, un nav absolūti nekādas skaidrības, ko mēs redzēsim virszemes apraidē nākamajā gadā un pat 1. janvārī. Vai nav pienācis laiks NEPLP darbības izvērtējumam?Jā, februārī būs jau divi gadi, kopš darbojas NEPLP jaunais sastāvs. Ir izdarīts kaut kas labs, kaut kas slikts, bet visi gaidīja milzīgas pārmaiņas. No šīm gaidītajām pārmaiņām būtībā nekas nav realizēts. Pirmais lielais izaicinājums NEPLP bija sabiedriskā medija apvienošana - jauna sabiedriskā medija izveide. Mēs redzam, ka tas notiek visai haotiski un neefektīvi. Vienīgais, ko izdarīja, - tika veikta kaut kāda priekšanalīze, kas maksāja nodokļu maksātāju naudu, bet patiesībā šis pasākums līdz galam tā īsti nav rezultējies nekādos uzskatāmos sasniegumos. Vienīgi, ja mēs neuzskatām par sasniegumu, ko mums stāsta, ka tas ir sasniegums, ka cenšas veidot jauniešu radio kanālu LR 5. Kaut gan par to var diskutēt, vai tas bija prioritārais, kas darāms šī te jaunā sabiedriskā medija izveidē. Kopumā ir tāda sajūta, ka, aizraujoties ar jauna sabiedriskā medija veidošanu, NEPLP ir absolūti novārtā atstājusi mediju sistēmu un mediju industriju kopumā - situācijas analīzi, kā veidojas tirgi, kā šie tirgi transformējas, kā mainās mediju sistēma. Jāpasaka godīgi, ka, jau sākot strādāt, NEPLP bija smagā situācijā attiecībā uz TV virszemes apraides jautājumiem, gan arī radio jautājumiem, kas bija diezgan nesakārtoti jau pirms tam. Tomēr faktiski nekāda kustība uz priekšu, lai šos jautājumus sakārtotu un atrisinātu, nav notikusi. Izskatās, ka NEPLP prioritāte ir tikai un vienīgi sabiedriskā televīzija un radio. Bet arī tur, izņemot to, ka ir nomainīta fasāde, studiju izskats un sejas - vai atgrieztas vecās sejas, lielas un principiālas izmaiņas nav notikušas.Varbūt ir pienācis laiks uzdot jautājumu - vai šī NEPLP vispār ir spējīga tikt galā ar saviem pienākumiem? Varbūt šo sastāvu vajag atlaist un ievēlēt jaunu?Mani visvairāk mulsina tas, ka šī padome ir "eleganta" ar to, ka tajā nav kopējas atbildības. Padome par savu darbību kopumā neuzņemas kolektīvu atbildību, bet katram tās loceklim ir šaura atbildības joma un viņš it kā ir atbildīgs tikai par to. Bet kopējo ainu vispār neviens neredz.Tad ir jautājums par NEPLP vadītāja kompetenci.**Jā, te ir runa par padomes vadītāju, par viņa spēju šīs mazās atbildības salikt vienā lielā kopējā atbildībā par kopējo ainu. Atbildēt, kas notiek ar saimniecību kopumā. Un šo daļu diemžēl šī padome nav spējīga risināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Demokrātijas trauslums TM paspārnē

Pavisam klusi un mērķtiecīgi tieslietu ministres Ineses Lībiņas – Egneres ("Jaunā Vienotība") vadībā virzās slikts demokrātijas, varu dalīšanas un tiesiskuma precedents, par kuru tikpat klu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē