Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Lindermans izvirza Latgales autonomijas ideju

Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu adekvāta atbilde valdošo partiju centieniem apturēt un nepieļaut referendumu pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, sacīja partijas Par dzimto valodu! līderis Vladimirs Lindermans.

"Redzam, ka valdošie grib aizliegt pilsonības referendumu, dara visu, lai novilcinātu laiku un beigās to vispār aizliegtu. Uz šādu rīcību jābūt kādai adekvātai atbildei un domāju, ka Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu šāda atbilde," sacīja Lindermans.

Viņš norādīja, ka ideja par autonomiju "ir Latgales iedzīvotāju vēlme", tomēr, lai to noskaidrotu, tiks veikts socioloģisks pētījums. Iespējams, ka pētījums tiks veikts jau pēc divām nedēļām, pieļāva Lindermans.

Jautāts, kāda būs partijas Par dzimto valodu! turpmākā rīcība pēc pētījuma veikšanas, Lindermans sacīja, ka pēc tam partija vērsīsies starptautiskajās organizācijās, lai noskaidrotu to viedokli par Latgales autonomijas ideju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē