Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mamikins: Neredzu nekādu jēgu NATO pastāvēšanai

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (Saskaņa) intervijā aģentūrai LETA norādījis, ka neredz nekādu jēgu NATO pastāvēšanai.

"Politiski tā ir ļoti interesanta organizācija, taču šis mehānisms vienkārši nestrādā. Tas nenes rezultātus. Arī militārā ziņā NATO nav spējusi atrisināt nevienu krīzi," intervijā aģentūrai LETA paziņoja Mamikins, "NATO nepalīdzēja Irākai un tās tautai. NATO nepalīdzēja Afganistānai, NATO tā arī neko nespēja izdarīt Centrālāfrikas Republikā, Lībijā un tagad arī Sīrijā. Neteikšu, ka NATO jāslēdz jau rīt, taču tai ir nepieciešamas nopietnas reformas."

Pēc politiķa domām, arī sabiedroto spēku sūtīšana uz Baltijas valstīm esot apšaubāma: "Mēs mēģinām pa lēto atrisināt iespējamo militāro karu starp Krieviju un Latviju, starp Krieviju un NATO. Bet es nevēlos dzīvot kara apstākļos, līdz ar to vēlos attīstīt diplomātiju, lai nebūtu kara."

 

Runājot par paša viesošanos Sīrijā un tikšanos ar tās prezidentu Bašaru el Asadu, Mamikins pauda viedokli, ka Asads esot mazākais no ļaunumiem.

"Kad Damaskā durvis bija aizvērtas, kad presei nācās pamest tikšanās telpas, uzdevu Asadam jautājumu: "Jūs taču esat diktators, to raksta avīzēs." Asada atbilde mani fascinēja. Viņš sacīja: "Jā, es esmu diktators, asiņains un nežēlīgs diktators. Bet lielākā daļa cilvēku, kas palika Sīrijā, dzīvo teritorijās, kuras kontrolēju es un mana armija. Kaut kā šie cilvēki nesteidzas bēgt atpakaļ uz tām teritorijām, kuras kontrolē miermīlīgā, demokrātiskā opozīcija." Mēs politiski žonglējam ar vārdiem, taču nesaprotam notiekošo," sacīja politiķis.

"Mums visi ir diktatori. Putins mums ir diktators. Turcijas prezidents Erdoans mums ir diktators. Tramps mums ir diktators. Asads mums ir diktators. Saūda Arābijā, nez kādēļ, diktatūras nav, kaut gan sievietēm tikai pirms kādiem pieciem gadiem atļāva sēsties pie automašīnas stūres. Saūda Arābija mums ir demokrātiska valsts, jo tai ir nauda un nafta. ES tur pārdod ieročus. ETP ir aktīvākais lobētājs Vācijas un Francijas ieroču ražotājiem EP. Atceros, krievu rakstniekam Leonīdam Andrejevam ir izcils darbs "Sātana dienasgrāmata". Tajā bīskaps saka vārdus: "Labāk es ar saviem maziem grēciniekiem, ne ar tiem lielajiem praviešiem." Es izvēlos grēcinieku Asadu," turpināja Mamikins.

Politiķis uzsvēra, ka Asada nomaiņa ir iespējama, "ja Sīrijas tauta bez kara un ieročiem, bez ārēja spiediena lems par to, ka valstij nepieciešams jauns prezidents, lai ir jauns prezidents".

 

Jāatgādina, ka Mamikina vizīte Sīrijā, kā to norādīja Drošības policijas priekš Normunds Mežviets, un tikšanās ar tās prezidentu Bašāru el Asadu bija Krievijas organizēts pasākums ar mērķi paust atbalstu šīs lielvalsts pozīcijai Sīrijā.

Top komentāri

NATO:
N
Neredzu nekādu jēgu Mamikina pastāvēšanai
Analfabētiskais krievu propagandons
A
tātad domā, ka ārkārtīgi asiņainais Dienvidslāvijas sabrukšanas karš pats izbeidzās (vai vienkārši nav par tādu dzirdējis). Ka no Sīrijas ir bēguši 5 miljoni, ceturtdaļa valsts, kuri labāk dzīvo teltīs Turcijā un Jordānijā, nekā pie asada, asads arī propogandonam aizmirsa pastāstīt
nazis
n
klauns, ticis pie publikas uzmanības
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē