Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Matīss: Salīdzinoši zemās autoceļu remonta izmaksas ļaus salabot vismaz par 30% vairāk ceļu

Autoceļu remontu izmaksas šogad ir par aptuveni 30% mazākas nekā Satiksmes ministrija bija plānojusi, tādējādi šogad varēs salabot garākus ceļa posmus, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

Latvijas Valsts ceļi (LVC) aplēsuši, ka šogad tiks salaboti ceļi aptuveni 1000 kilometru (km) garumā. "Tas ir plānotais apjoms un teikt, ka tas ir pietiekami, nebūtu godīgi. Šis deficīts uz mūsu ceļiem ir daudz lielāks," viņš teica. Aptuveni divas trešdaļas no izsludinātajiem iepirkumiem jau noslēgušies. "Cenu līmenis ir ievērojami zemāks nekā mēs bijām rēķinājušies – par 30% un pat vairāk. Līdz ar to mēs noteikti sludināsim jaunus iepirkumus un varēsim salabot vairāk nekā 1000 km, vismaz par 30% vairāk. Tādējādi mēs noteikti šogad izdarīsim vairāk nekā bija paredzēts," stāstīja ministrs.

"Ziema arī deva mums iespēju ietaupīt līdzekļus un visus šos līdzekļus mēs novirzīsim vietējiem grantētiem ceļiem, lai cilvēkiem laukos, zemniekiem būtu iespēja nodrošināt produkcijas piegādi, pārvietošanos, nokļūšanu skolās, slimnīcās, veselības aprūpes iestādēs. Mēs pievērsīsim uzmanību ne tikai galvenajiem ceļiem, bet, ņemot vērā šos ietaupītos resursus, arī vietējiem ceļiem," viņš atklāja.

Pašlaik labvēlīgie laika apstākļi ziemā devuši ietaupījumu aptuveni trīs miljonu eiro apmērā. "Teikt, ka ziema ir aizgājusi, būtu diezgan pārdroši," viņš teica.

Ministrs norādīja, ka šogad pēc ziemas uz autoceļiem ir arī daudz mazāk bedru, un pieļāva, ka tiks ietaupīti līdzekļi arī uz bedrīšu lāpīšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē