Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Matjakubova: Jebkurai reliģiskajai konfesijai jābūt iespējai svinēt savus svētkus

Jebkurai reliģiskajai konfesijai Latvijā jābūt iespējai svinēt svarīgākos svētkus. Tā būtu taisnīga un vienlīdzīga attieksme pret visu reliģisko konfesiju pārstāvjiem, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Krievu kultūras biedrības valdes priekšsēdētāja, vecticībniece Jeļena Matjakubova.

"Manā darba vietā mēs vienmēr dodam cilvēkiem iespēju, piemēram, pareizticīgo Ziemassvētkus nosvinēt. Pēc tam cilvēks nāk un piestrādā, piemēram, sestdienā vai paliek pēc darba," skaidroja Matjakubova. Viņasprāt, nav tik svarīgi formāli nostrādāt noteiktās darba stundas, bet gan izpildīt noteiktos darba pienākumus.

Matjakubova arī norāda, ka iespēja strādājošajiem izvēlēties un svinēt vienu reliģisko svētku dienu, cilvēkus motivētu efektīvāk strādāt citas dienas. "Dažreiz cilvēks, ja viņš jūt, ka tā diena ir svēta, darbā bremzēs. Ticība ir ļoti intīma sajūta. Ja mēs ar cieņu izturētos pret dažādām konfesijām, tas tieši to efektivitāti paaugstinās," pauž biedrības vadītāja.

Kā ziņots, Reformu partija izstrādājusi grozījumus vairākos likumos, kas paredz iespēju ikvienam darbiniekam, vienojoties ar darba devēju, reizi gadā izvēlēties un svinēt nozīmīgu vienu reliģisko svētku dienu.

Reformu partija ierosinājusi papildināt likuma ar svētku, atceres un atzīmējamām dienām pirmo pantu ar jaunu otro daļu, rosinot noteikt par reliģisko svētku dienām 6.janvāri - Zvaigznes dienu, 7.janvāri - vecticībnieku un pareizticīgo Ziemassvētku dienu, 15.augustu - Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dienu, Jom Kipura (Grēku izpirkšanas) svētku dienu, kā arī 31.oktobri - Reformācijas dienu.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija janvārī nolēma pirms lemšanas par konceptuālu atbalstu šiem grozījumiem pieprasīt par šo ieceri atzinumus no vairākām ministrijām, kā arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Darba devēju konfederācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē