Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

NA: IZM grozījumi svešvalodu lietojumā studiju programmās ir Latvijas interesēm neatbilstoši

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ar zināmu stūrgalvību cenšas rosināt grozījumus Augstskolu likumā, kas paredzētu mainīt pašreizējo situāciju valsts valodas un svešvalodu lietojumā studiju programmās valsts dibinātajās augstskolās. Nacionālā apvienība (NA) Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK uzskata - šie grozījumi ir Latvijas valsts interesēm neatbilstoši, portālu Diena.lv informēja apvienībā.

"Viens grozījumu projekts jau tika iesniegts Ministru kabineta Valsts sekretāru sanāksmē 7.martā (VSS-232, tiks atsaukts 25.aprīlī), otrs, pēc satura gandrīz identisks, iesniegts 18.aprīlī (VSS-362). IZM piedāvātie grozījumi tiešā veidā skar valsts valodas politiku un ir vērtējami no viedokļa, kādu iespaidu tie atstās uz valsts valodas pozīcijām un faktisko lietojumu augstākajā izglītībā un zinātnē," sacīja NA valde.

Nacionālā apvienība uzskata, ka pašreiz spēkā esošā likuma redakcijā noteiktie izņēmumi jau paver pietiekami plašas iespējas lietot svešvalodas, ko līdz šim augstskolas nebūt ne pietiekami plaši ir izmantojušas. "Tāpat arī jāapzinās, ka jebkāda veida svešvalodu lietojuma papildu paplašināšana var notikt vienīgi uz valsts valodas lietojuma samazināšanas rēķina. Tādēļ IZM neatlaidīgi virzītos grozījumus Augstskolu likumā NA vērtē kā Latvijas valsts interesēm neatbilstošus," teikts NA paziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē