Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Neatkarīgie deputāti: CVK jāpierāda, ka tā jau uz 2013.gadu spēj nodrošināt e-vēlēšanu ieviešanu

E – vēlēšanu ieviešanas stratēģijai ir jābūt vienam no galvenajiem kritērijiem, lai izvērtētu nākamā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja kandidatūru, uzskata Neatkarīgo deputātu grupa.

Šis kritērijs būtu jāņem vērā visiem Saeimas deputātiem, balsojot par nākamo CVK vadītāju. "Par e- vēlēšanām Latvijā runāts jau gadiem, tomēr tālāk par skaistiem vārdiem nesam tikuši. CVK ir jānāk ar konkrētiem piedāvājumiem e – vēlēšanu ieviešanas jautājumā. Par politiskā lēmuma trūkumu sūdzēties vairs nav iemesla, jo gan koalīcija, gan premjers ir atbalstījuši Neatkarīgo deputātu iniciatīvu par atgriešanos pie intensīva darba e – vēlēšanu ieviešanai Latvijā," uzsver E. Siliņa.

E- vēlēšanas būtiski atvieglotu valsts iedzīvotāju iespējas piedalīties balsošanā, kā arī veicinātu vēlēšanu aktivitāti. Turklāt daudzviet pasaulē tas jau sen nav nekas svešs un šī sistēma sevi ir pierādījusi kā uzticama un droša.

Arī Latvija bez šaubām ir gatava e-vēlēšanām, jo pirmkārt, arvien lielākam iedzīvotāju skaitam ir pieejams internets ar stabilu pieslēgumu, otrkārt, Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk ir arī gatavi veikt ikdienas darījumus un izteikt savu viedokli elektroniskajā vidē. Gatavību e-vēlēšanām pierāda arī lielā interese, kas bija par tautas skaitīšanas iespējām elektroniskajā vidē.

"Viens no mūsu grupas politiskajiem mērķiem ir panākt e – vēlēšanu ieviešanu Latvijā jau uz pašvaldību vēlēšanām, tāpēc ir apsveicami, ka koalīcija ir atbalstījusi mūsu ierosinājumu virzīt šo jautājumu uz priekšu cik vien iespējams ātri. Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai uz pašvaldību vēlēšanām būtu iespēja balsot attālināti," uzsver neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks.

Deputāts atgādina, ka Igaunijā, elektroniskās balsošanas sistēma pirmo reizi tika izmantota jau 2005. gada pašvaldību vēlēšanās un kopš tā laika tā ar katrām vēlēšanām kļūst aizvien populārāka un pieprasītāka vēlētāju vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē