Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Olšteins: Ar likumu jānosaka, ka vismaz 50% pensiju fondu kapitāla jāiegulda Latvijas ekonomikā

Latvijas nacionālais kapitāls aptuveni 1 miljarda latu apmērā, kas uzkrāts Latvijas pensiju fondos, šobrīd tiek investēts praktiski tikai citu valstu uzņēmumos un ekonomikā, tāpēc ar likumu jānosaka, ka bankām u.c. pensiju kapitāla apkalpotājiem vismaz 50% naudas jāiegulda Latvijas ekonomikā, uzskata biedrības Brīvie demokrāti valdes loceklis un Saeimas deputāts Klāvs Olšteins.

"Šobrīd situācija ir tāda, ka mēs ne tikai neveicinām savas valsts uzņēmumu izaugsmi ar mūsu iedzīvotāju nacionālo kapitālu – gluži otrādi mēs vēl maksājam par šīs naudas uzturēšanu ārzemju bankām, bet pats kapitāls tiek ieguldīts citu valstu ekonomikā,"situāciju ieskicē Olšteins, atsaucoties uz investīciju un banku ekspertu informāciju un aplēsēm. Viņš aicina radīt sistēmu un iespēju pensiju fondiem naudu ieguldīt Latvijas ekonomikā un uzņēmumos, ar likumu nosakot, ka šādiem nolūkiem jāizmanto vismaz 50% uzkrātā Latvijas nacionālā kapitāla.

"Kāpēc, piemēram, Skandināvijas pensiju fondi milzīgos tempos izpērk Latvijas mežu un lauksamniecības zemi, kas ir mūsu valsts nacionālais dārgums? Skandināvijas valstīs Pensiju fondi ir ieguldījuši naudu mežsaimniecības un lauksaimniecības uzņēmumos, kas aktīvi uzpērk Latvijas zemi. Lauksaimniecības un mežu zemes iegāde ir ļoti laba pensiju fonda investīcija, bet Latvijas fondu vidū tā praktiski nav attīstīta. Tāpat Latvijā ir ļoti daudz veiksmīgi uzņēmumu, kuriem ir nepieciešama kapitāla piesaiste, lai veicinātu strauju izaugsmi - tā būtu abpusēji izdevīga un sakārtota sadarbība,'tā K. Olšteins.

Brīvie demokrāti jau tuvākajā laikā plāno šo jautājumu aktualizēt Koalīcijas sadarbības padomē un Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē