Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Olšteins: Neatkarīgie deputāti par Matīsa apstiprināšanu ministra amatā būtu gatavi balsot "jau rīt"

Neatkarīgie deputāti par Anrija Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā būtu gatavi balsot "jau rīt", arī ņemot vērā pašreizējo kandidāta atbalstītāju un noliedzēju sadalījumu, sacīja neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins.

Komentējot nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvju izteikumus, Olšteins norādīja, ka Matīss ir "bez vainas vainīgais", jo iebildumi pret šo kandidātu "nepārprotami liecina par mēģinājumu risināt problēmu, kas ir daudz plašāka par viena ministra apstiprināšanu".

Problēma ir ministru skaita neproporcionalitāte starp Reformu partiju un nacionālo apvienību, skaidroja pie frakcijām nepiederošais deputāts. VL-TB/LNNK pašlaik noteikti jūtas apdalīta, un tā ir problēma, kas būs jārisina, bet "tas nav jādara uz satiksmes ministra rēķina", akcentēja Olšteins.

Viņš skaidroja, ka saskaņā ar Satversmi jautājumu par satiksmes ministra apstiprināšanu parlamentā ir jāvirza Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V).

Kā ziņots, kaut arī nacionālā apvienība neatbalsta Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam, pilnīgas vienprātības šajā jautājumā starp frakcijas deputātiem nav.

Olšteins ceturtdien norādīja, ka "atsevišķi deputāti" no VL-TB/LNNK ir gatavi balsot par Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā.

"Satiksmes ministra kandidāts ir jāvirza pēc iespējas ātrāk apstiprināšanai. Sajūtas un indikācijas ir tādas, ka balsu pietiks," uzsvēra Olšteins.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis uzrunāja Matīsu satiksmes ministra amatam, bet VL-TB/LNNK uzskata, ka Matīss savā līdzšinējā amatā kā valsts sekretārs nav darbojies apmierinoši, tāpēc satiksmes ministra amatu ieņemt nevar.

Par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies Vienotības pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē