Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Orbāns: Vairāk bēgļu jāuzņem ASV, Izraēlai un arābu valstīm

Daļa nelegālo imigrantu, kas šobrīd plūst uz Eiropu, būtu jāuzņem ASV, Austrālijai, Izraēlai un bagātajām arābu valstīm, piektdien paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, norādot, ka imigranti, kuru lielākā daļa ir gados jauni vīrieši, atgādina armiju, nevis bēgļus.

"Nav godīgi, ka ASV neuzņem nevienu vai arī tikai 10 000 līdz 15 000 bēgļu," radio Kossuth sacīja premjers. "Nav godīgi, ka Izraēla neuzņem pilnīgi nevienu, nav godīgi, ka Austrālija neuzņem pilnīgi nevienu, ka bagātās arābu valstis ir neizlēmīgas."

"Visi skatās uz Eiropu, jo kāds bēgļus sūta šajā virzienā," norādīja Orbāns. "Vismaz 80% šo imigrantu ir gados jauni vīrieši. Šī grupa vairāk izskatās pēc jaunas armijas, nevis bēgļiem."

"Vairums" to, kas ierodas Eiropā, ir "neizglītoti un runā vienīgi arābu valodā", sacīja Orbāns, piebilstot, ka "ekonomiskajiem imigrantiem" nedrīkst ļaut izvēlēties ceļojuma galamērķi.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē