Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pabriks pieļauj, ka Krievijas kara lidmašīnas notriekšana var saasināt attiecības starp Rietumiem un Krieviju

Krievijas kara lidmašīnas notriekšana uz Sīrijas robežas, kuru veica Turcijas gaisa spēki pēc tās gaisa telpas pārkāpšanas, var saasināt attiecības starp Rietumiem un Krieviju, aģentūrai LETA sacīja bijušais Latvijas aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Politiķis atgādināja, ka ASV, Francija un Lielbritānija jau iepriekš norādījušas, ka Krievijas militārās operācijas Sīrijā tikai saasinās situāciju. "Neviens taču nezina, kur otrs lido. Turcija vienmēr ir bijusi valsts, kas nopietni pieiet savai aizsardzībai, un tā nekad nejoko ar savu robežkontroli. Tas ir stingrs signāls, ka viņi nepieļaus ākstīšanos uz viņu robežas," sacīja Pabriks.

Vaicāts par turpmāko iespējamo NATO reakciju, politiķis prognozēja, ka varētu sekot konsultācijas, taču tajā pašā laikā jāraugās, kā uz notikušo reaģēs Krievija. "Labi, ka šie Krievijas piloti ir dzīvi. Jau tas, ka viņi nav nokļuvuši Daesh rokās, ir labi. Pieņemu, ka Krievija nākotnē tagad centīsies vairs neielidot Turcijas gaisa telpā," sacīja Pabriks.

Viņš arī pauda viedokli, ka pašreizējā situācija var saasināt iespējamo sadarbību starp gaisa spēkiem, kuri uzturas Sīrijas teritorijā. "Krievija nopietnāk apsvērs iespējas apmainīties ar lidojumu grafikiem," sprieda deputāts.

Savukārt avoti NATO aģentūrai LETA norādīja, ka šodien paredzēta pirmā sanāksme Gruzijas attiecībām ar NATO un, kā jebkurā no sanāksmēm, arī šoreiz pastāv iespēja, ka kāda no NATO dalībvalstīm vēlēsies konsultēties par tai nozīmīgu jautājumu.

Jau ziņots, ka Turcijas gaisa spēki uz Sīrijas robežas notriekuši Krievijas kara lidmašīnu pēc tās gaisa telpas pārkāpšanas, vēsta Turcijas mediji un amatpersonas.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs Su-24. Krievija uzsver, ka lidmašīna nav pārkāpusi Turcijas robežu un tā notriekta no zemes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē