Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (16:36) - Kriminālvajāšana pret Loginovu un Pečaku neliek viņiem zaudēt amatu

Rīgas brīvostas valde ceturtdien, izvērtējot prokuratūras vēstuli par kriminālvajāšanu brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku, nolēma šīs amatpersonas atstāt amatā.

Sarunā par šo tēmu, kas ilgusi vairāk par stundu, rūpīgi analizēti prokuratūras sniegtie aspekti un apsvērumi, taču šī apsūdzība nevar būt iemesls neļaut Loginovam pildīt amata pienākumus, skaidroja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Ameriks skaidroja, ka uzņēmuma valde šādi lēma, ņemot vērā, ka prokuratūra vēstulē nav noteikušas nepieciešamību Loginovam un Pečakam noteikt ar darbības ierobežošanu saistītu drošības līdzekli. Viņš gan piebilda, ka līdz ar jaunu informāciju saistībā ar kriminālvajāšanu, lēmums par abu amatpersonu darbošanos amatā varētu tikt pārskatīts.

"No prokuratūras mums nav iesniegti nekādi dokumenti. Ir tikai apliecinājums par lietu. Līdz ar to valde pieņēma koleģiāli lēmumu, ka Loginovam un Pečakam ir jāturpina savs darbs," aģentūrai LETA sacīja viens no brīvostas valdes locekļiem Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Rīgas domes deputāts un brīvostas valdes loceklis Mihails Kameņeckis (Saskaņa) aģentūrai LETA sacīja, ka nesaskata pamatu atbrīvot amatpersonas, ja pati prokuratūra to nav pieprasījusi. "Šeit nav daudz, ko diskutēt. Prokuratūra neiebilst, ka viņi turpina darbu, - vienbalsīgi valde pieņēma šādu lēmumu," sacīja Kameņeckis. Viņš skaidroja, ka, viņaprāt, procesiem jānotiek paralēli - kamēr tiesībsargājošās institūcijas veic izmeklēšanu, Loginovam un Pečakam jāturpina darbs.

Savukārt Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš skaidroja, ka, izanalizējot brīvostas valdes rīcībā esošo informāciju, nolemts prasīt prokuratūrai papildus faktus par apstākļiem, kuru dēļ brīvostas valdei būtu jālemj par Loginova un viņa vietnieka darbību.

Pats Loginovs valdē spriesto nekomentēja.

Brīvostas valdē ir astoņi locekļi, no kuriem četri pārstāv valsti, bet četri - Rīgas domi. Lēmumu pieņemšanā, ja balsu skaits ir vienāds, izšķirošā balss pieder valdes priekšsēdētājam - Amerikam.

Jau vēstīts, ka 12.oktobrī nolemts sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Loginovu un viņa vietnieku Pečaku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, iepriekš apstiprināja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. 

Ameriks iepriekš vairākkāt uzsvēris, ka "neviens nav neaizvietojams", taču nekāds konkrēts lēmums līdz šim saistībā ar Loginova turpmāko atrašanos amatā priekšlaicīgi nebija pieņemts.

Ameriks uzsvēra, ka Loginovs ir pieredzējis vadītājs, taču šajā gadījumā ir konkrēti pārmetumi, ko uztur prokuratūra.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, četru gadu laikā patvaļīgi rīkojies ar milzīgām naudas summām. Pamatojoties uz Loginova noslēgtajiem līgumiem ar Liepājas Jūrniecības koledžu, brīvosta no 2009. līdz 2013. gadam pārskaitījusi 190 000 latus, kas ir uzskatāmi par ziedojumiem.

2009. gadā, pamatojoties uz Loginova rīkojumu, Starptautiskās ostu asociācijas kontā ieskaitīts ziedojums cunami cietušajām ostām Japānā par 10 000 ASV dolāru (9041 eiro). Izmeklēšanas gaitā gūti pierādījumi, ka Loginovs, pārkāpjot likumu, kas paredz iespēju ziedot vienīgi valstij, četru gadu laikā patvaļīgi rīkojies ar brīvostas pārvaldei piederošiem līdzekļiem 277 417 eiro.

Tāpat notikusi prēmiju izmaksāšana pārvaldes darbiniekiem tā sauktajos krīzes gados, pārkāpjot likumu, kas aizliedza 2009. gadā darbiniekiem izmaksāt prēmijas un naudas dāvanas, teikts lēmumā par personas atzīšanu par aizdomās turēto.

Pievienota 4., un 5. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē