Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pārtikas uzņēmumu federācija: Aldara gadījums pierāda, ka situācija ekonomikā nav spīdoša

Alus tirgus situācija diemžēl nav labvēlīga –  tam ir tendence kristies jau otro gadu pēc kārtas, tādēļ uzņēmumi meklē dažādas iespējas, kā strādāt turpmāk. Šis ir kārtējais signāls valsts atbildīgajām amatpersonām, ka situācija ekonomikā nebūt nav tik spīdoša, kā viņiem pašiem šķiet un kā viņi publiski stāsta sabiedrībai.

Turklāt atsevišķu ministriju, piemēram, Veselības ministrijas, vēlme paaugstināt nodokļus un risināt savas nozares problēmas uz Latvijas pārtikas un dzērienu ražotāju rēķina šo situāciju labāku nepadara. Gluži pretēji, tas ir vēl viens signāls, ka Latvijas valdības politika nav vērsta uz ražošanas attīstību.

Jāatzīmē, ka neviens nopietns uzņēmējs lēmumus nepieņem emocionāli, bet gan pēc rūpīgas datu analīzes, izvērtējot kompānijas finansiālo situāciju un operatīvo darbību, kā arī tirgus un ekonomikas attīstības tendences valstī un pasaulē. Nav izņēmums arī Carlsberg Grupa, kas pēc rūpīgas analīzes ir mainījusi savu stratēģiju, pārceļot lētākā alus segmenta brūvēšanu uz citām Carlsberg Grupas alus darītavām, bet Latvijā saglabājot ekskluzīvā alus brūvēšanu, kas ļaus uzņēmumam atsākt pelnīt.

LPUF ir vienīgā Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, komentējot neseno Aldara paziņojumu, ka uzņēmums plastmasas pudeļu ražošanu pārcels ārpus Latvijas, norādīja - ar šo soli Aldaris faktiski slēdz ražošanu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē