Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pavļuts: Nauda neatrisinās visas demogrāfijas problēmas

Ir cilvēki, kas jau tagad Latvijā pelna lielas summas, taču tas ne vienmēr ir priekšnoteikums, lai šajās ģimenēs augtu vairāki bērni. Nauda nav tā, kas spēs atrisināt visas demogrāfijas problēmas, laikrakstam Diena atzina Ekonomikas ministrs (ZRP) Daniels Pavļuts.

Summa, kas nepieciešama ģimenes veidošanai, katram būs individuāla, norāda ministrs.

"Citam pietiks ar ģimenes kopējiem neto ienākumiem 1000 latu mēnesī, bet citam nepietiks, ja uz katru ģimenes locekli būs 1000 latu mēnesī. Cilvēkiem ir dažādi ieradumi, mājokļi un to uzturēšanas izmaksas, transporta izdevumi un citi faktori, kas ietekmē ģimenes budžeta izdevumus. Vidējā statistiskā mēneša bruto darba samaksa (Ls 464) patlaban divkārt atpaliek no intervētā (laikraksts Diena veidoja rakstu sēriju par sievietēm, kuras izvēlas neradīt bērnus – red.piezīme)  nosauktajiem 1000 latiem, taču uz jautājumu, vai ir reāli mēnesī nopelnīt 1000 latu Latvijā, atbilde ir - jā, ir reāli," atzīs D.Pavļuts.

Vispārināt un teikt, ka Latvijā ir zema dzimstība, jo esam egoisti, ministrs nevēlētos.

"Visbiežāk lēmumu par bērna ienākšanu ģimenē ietekmē daudzi faktori - gan dzīves apstākļi, attiecību statuss, ģimenes atbalsts, materiālā situācija, darbs, sabiedrības attieksme, sociālie pabalsti, bērnudārzu pieejamība utt. Tas lielā mērā nosaka, cik paļāvības pilni par savu nākotni jūtamies. Turklāt jāņem vērā, ka lēmumu par bērnu normālos apstākļos pieņem divi cilvēki. Tātad viņi jau kādā brīdī ir atteikušies no zināmas daļas sava egoisma. Kā divu bērnu tēvs gribu uzsvērt, ka bērni nav gluži pretrunā ar vecāku vēlmi "dzīvot sev". Bērni ir labākā un lieliskākā daļa no pieejas "dzīvot sev"," atzīst D.Pavļuts.

Ekonomikas ministrijas galvenais uzdevums patlaban esot Nacionālās industriālās politikas izstrāde, kas ir vērsta uz vispārējās ekonomiskās attīstības veicināšanu, jaunu un labāk apmaksātu darbvietu izveidi, vienmērīgāku reģionu attīstību un lielās ienākumu nevienlīdzības plaisas samazināšanu. Ministrs ir pārliecināts, ka tas radīs apstākļus, lai ģimenes varētu būt drošākas par valsts ekonomikas attīstības virzienu un attiecīgi par savu darbvietu, ienākumiem un stabilitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē