Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pļavenieks: Jādara viss, lai līgumu izpildītu

Jādara viss, lai fotoradaru piegādātāji un uzraugi - SIA Vitronic Baltica - izpildītu līguma nosacījumus līdz laikam, kad visiem radariem jābūt uzstādītiem. Ja tas nenotiks, tad līgumu var lauzt, sacīja auto eksperts Andris Pļavenieks.

"Vitronic tagad izdevīgi - neizpilda līguma nosacījumus un lētāk sanāk maksāt sodus, nekā visu ieviest. Nepatīk, ka nav izpildīta pilna programma, kas bija paredzēta. Liekas, ka biznesa projekts. Kamēr līgums nav izpildīts līdz galam, varbūt Vitronic varētu mazāk pienākties, piemēram, 5%, nevis 35%," domā A.Pļavenieks.

"Jāmēģina šīs lietas sakārtot līdz galam. Tas, ka soda nauda nonāk privāto rokās, tas nav labi. Tas, ka stacionārie fotoradari vēl nav uzstādīti, tas arī man nepatīk," sacīja A.Pļavenieks. Viņš gan vienlaikus norādīja, ka līguma laušanas pamats gan nevarētu būt cilvēku neapmierinātība, ka viņus kontrolē un uzliek sodus. "Sodus neliek katram. Tos liek, ja pārkāpj likumu," teica auto eksperts.

Kā vēstīts,  Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš žurnālam Lietišķā Diena atzina, ka fotoradaru ieviešanas process Latvijā nav organizēts pareizi. "Sabiedrības atbalsta nav, un arī attiecībā uz rezultātu man atliek cerēt, ka ar laiku situācija būs labāka," teica Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas 15 jaunie fotoradari tika uzstādīti pērn 21.novembrī, janvārī ieviesti vēl 15 jaunie fotoradari, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri radari, līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 radari. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis janvāra beigās lika uzņēmumam Vitronic Baltica un Partneri līdz 20.maijam Latvijā ieviest atlikušos 130 jaunos fotoradarus, tostarp 110 stacionāros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē