Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Policijas darbinieki: Aicinām Zaķi strādāt VP, lai parādītu, kā jāpalielina algas

Trešdien, 23.janvārī, Latvijas televīzijas raidījumam Labrīt Latvija intervijā Saeimas deputāts Dzintars Zaķis paziņoja, "[...] ka 300 latu algu policists saņem tikai tad, ja viņš, var teikt, neko nedara [...]".

Ja Dz.Zaķis painteresētos Valsts policijā (VP), kāds tad ir faktiskais atalgojums VP amatpersonām, tad uzzinātu, ka VP ir amati, piemēram, kā "kārtībnieks", bez kura policija un sabiedrība nevar iztikt. Šos amatus ieņem 1 070 kārtībnieku, un kuru atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir zem 300 latiem. VP ir jaunākie kārtībnieki ar atalgojumu zem 200 latiem. VP ir 1180 jaunāko inspektoru, kuru vairākuma atalgojums ir zem 300 latiem.

Pēc Dz.Zaķa teiktā var saprast, ka visi šie 2 250 policijas amatpersonas neko nedara un par to vien saņem atalgojumu. Tādējādi Dz.Zaķis nepamatoti apvainoja žurnālistu Arni Blodonu, ka A.Blodons mēģina iestāstīt televīzijas skatītajiem to, kas praksē nav, ka policistiem neesot algas zem 300 latiem mēnesī, bet apvaino arī policijas amatpersonas kopumā.

Intervijā deputāts ieteica nodarboties ar karjeras izaugsmi, pašiem sevi pilnveidot, mācīties, attīstīties, lai iegūtu labāk apmaksātu darbu. Taču šādas iespējas policijas amatpersonām, līdzīgi kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, ir ļoti ierobežotas, jo jebkura pilnveidošana vai zināšanu ieguve prasa papildus izmaksas. Savukārt papildus darbs ārpus dienesta rada papildus spriedzi valsts dienestā, rada papildus slodzi gan pašai amatpersonai, gan tiem, kas nav nodarbināti papildus darbos.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) uzskata, ka Saeimas deputāts Dz.Zaķis maldina sabiedrību, apgalvojot, ka ar esošo atalgojumu valsts dienestā un VP pietiek, lai uzturētu sevi, ģimeni, lai pilnveidotos un mācītos. Pat arī ja amatpersona pilnveidojoties un iegūstot zināšanas, iegūt labi apmaksātu amatu nespēs, jo tādu faktiski valsts pārvaldes un Iekšlietu ministrijas sistēmā ir uz divu roku pirkstiem saskaitāmi.

LIDA cer, ka Saeima pievērsīs uzmanību zemajam atalgojumam Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām un darīs visu iespējamo, lai amatpersonas spētu nodrošināt sevi un savas ģimenes, strādājot vienā darbā, lai brīvajā no darba laikā sevi pilnveidotu un izglītotu.

LIDA aicina Dz.Zaķi nākt klajā ar pašiniciatīvu, lai rosinātu būtisku algu paaugstinājumu visiem iekšlietu struktūrās esošiem, tā kā tas notikās ar atsevišķu valdes locekļu algu paaugstinājumiem. LIDA aicina Dz.Zaķi nolikt deputāta mandātu un uzsākt dienestu VP, lai parādītu kā ir jāstrādā, lai būtiski palielinātu atalgojumu.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē