Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Premjers: ES karoga dedzināšana liecina par nespēju iesaistīties demokrātiskā dialogā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosoda Eiropas Savienības karoga dedzināšanas akciju. Viņaprāt, šāda rīcība liecina par eiroskeptiķu nespēju iesaistīties demokrātiskā dialogā, portālam Diena.lv premjera viedokli pauda viņa pārstāvis Mārtiņš Panke.

"Nosodu tā saukto "eiroskeptiķu" šodien veikto akciju, sadedzinot ES karogu. Manuprāt, šāda rīcība liecina ne vien par eiroskeptiķu nespēju iesaistīties demokrātiskā dialogā, bet arī par pamatotu argumentu trūkumu. Varu tikai izteikt savu nožēlu, ka akcijas dalībnieki to izvēlējušies kompensēt ar huligānisku rīcību," sacīja V.Dombrovskis.

Jau ziņots, ka ceturtdien pie Brīvības pieminekļa biedrības Latvija par latu mītiņā "Protests pret eiro ieviešanu bez tautas akcepta" tika sadedzināts Eiropas Savienības karogs. Pirms tam tika nolasīts teksts no Bībeles Jāņa Atklāsmes grāmatas par Bābeles netikli, kurā viens no pasākuma oratoriem saskatīja simbolizētu Eiropas Savienību.

Biedrības Latvija par latu valdes priekšsēdētājs Andris Orols skaidro, ka karogs tika sadedzināts kā simboliska atbilde Briseles un pašmāju politiķiem, kuri grib ievilkt Latviju eirozonā pret Latvijas iedzīvotāju vairākuma gribu. A.Orols ceturtdien norādīja, ka "mūsdienu kangari Latvijai novēl atrasties nebrīvē".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Demokrātijas trauslums TM paspārnē

Pavisam klusi un mērķtiecīgi tieslietu ministres Ineses Lībiņas – Egneres ("Jaunā Vienotība") vadībā virzās slikts demokrātijas, varu dalīšanas un tiesiskuma precedents, par kuru tikpat klu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē