Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Režisors: Latvijai ir jāstartē

Latvijai ir jāstartē un jāstartē pārliecinoši, uzskata režisors Uģis Brikmanis, komentējot izskanējušo paziņojumu par Latvijas plānoto dalību starptautiskajā World Expo, kas 2015. gadā notiks Milānā, Itālijā.

Viņaprāt, plānotās 4 miljoni latu izmaksas ir adekvāts cipars šādam pasākumam. "Vai tas ir daudz, vai maz? To mēs saprotam tikai salīdzinot. Par tādu naudu mēs varētu uztaisīt vēl trīs valodas referendumus," nosaka U. Brikmanis, kurš ir Latvijas dalības koncepcijas autors.

Viņš uzskata, ka 4 miljoni latu par šādu pasākumu ir adekvātas izmaksas.

"Mēs iegūsim tīri praktisku kultūrtūrismu. Visi tie uzņēmēji, kas iesaistīsies, iegūs ļoti noderīgus kontaktus," savu nostāju pauž U. Brikmanis.

Viņš arī uzskata, ka tikpat vērtīgs ir morālais ieguvums – parādīt Latviju kā zemi, kurai ir pozitīvs iespaids. Viņaprāt, šādi pasākumi ir viens no pamatlaukumiem, kur sevi pierādīt. "Šī ir mūsu iespēja pateikt, ka mēs dzīvojam savu dzīvi un ka šī dzīve ir laba," apņēmīgi saka režisors.

Viņaprāt, izstādē ir jāstartē pārliecinoši un jāizmanto visi resursi: "Tur piedalās lielvalstis, kas šim pasākumam iztērēs vārdos neminamas summas. Mums nav jāsacenšas, bet mums ir jāstartē pārliecinoši. Vai nu mēs startējam pārliecinoši, vai nestartējam vispār."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē