Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas dome: Ieguvumi ir gan estētiskais aspekts, gan citiem būs vieglāk pārvietoties

Var minēt trīs veidu ieguvumus, ja ubagotāju darbības ierobežos un viņi varēs lūgt ziedojumus tikai pie dievnamiem, portālam Diena.lv sacīja Rīgas domes Sociālā pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Moors.

Kā vēstīts, plānots aizliegt ubagošanu plānots aizliegt Vecrīgā un tās apkārtnē, bet ziedojumus lūgt joprojām varēs pie baznīcām.

"Par plusiem - papildus tam, ka vēsturiskajā centrā varētu ierobežot tiesības ubagot, tas būtu vizuālais ieguvums. Vecrīgu apmeklē daudz tūristu. Tas ir šis estētiskais moments," sacīja M.Moors.

"Otrs - ubagotāji fiziski traucē. Ubagi rada cilvēku pārvietošanās grūtības. Arī Vecrīgā šodien pamanīju - vīrietis nometies ceļies tup un fiziski traucē plūsmai," atminas Rīgas domes Sociālā pārvaldes priekšnieks.

Viņš norādīja, ka viens no jaunās sistēmas mērķiem būtu šādu personu identificēšana un vēlāk varētu viņiem palīdzēt, piesaistot Sociālo dienestu. "Nepastāv mehānisms, kā Sociālais dienests varētu iegūt informāciju par šiem cilvēkiem, vai viņiem ir reālas problēmas vai nē. Jāsaprot, vai cilvēkus ubagot piespiež dzīves apstākļi vai tas ir pelnīšanas veids. Tas ir sabiedrības interesēs," skaidroja M.Moors. "Mēs varētu uzzināt, vai par šo cilvēku ir kādi dati Rīgas domē, ja nē - var lūgt informāciju citām pašvaldībām," sacīja Rīgas domes pārstāvis.

M.Moors arī atzina, ka viens no iemesliem, kādēļ ubagošanu Rīgā vajadzētu ierobežot, ir uzmācīgi ubagi. "Cilvēki ubagojot traucē līdzcilvēkiem, citi ir ar suņiem, citi alkohola reibumā. Protams, nepatīkami un traucējoši, par valsts tēlu nemaz nerunājot," sacīja M.Moors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē