Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Rinkēvičs aicina Krieviju uz lielāku atklātību par militārajām mācībām Zapad 2013

Otrdien, 23.aprīlī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē, kurā ministri pārrunāja starptautiskās sabiedrības iesaisti Afganistānā un plašākā reģionā līdz un pēc 2014.gada, kā arī situāciju Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. NATO – Krievijas padomē notika diskusija par NATO un Krievijas sadarbību drošības politikas jautājumos, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē ārlietu ministrs apliecināja Latvijas atbalstu NATO klātbūtnei Afganistānā arī pēc 2014.gada beigām, kad noslēgsies Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) misija, un alianse plāno sniegt atbalstu Afganistānas drošības spēkiem, iesaistoties to apmācībā. "Atbalstām NATO un Centrālāzijas valstu aktīvu dialogu un sadarbību, lai nodrošinātu Afganistānas ilgtermiņa izaugsmi un ekonomisko attīstību," akcentēja E.Rinkēvičs.

Tāpat sanāksmē Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra alianses aizsardzības spēju attīstības nozīmi. "Svarīgi nodrošināt regulāras sabiedroto militārās mācības, lai saglabātu pozitīvo sadarbības pieredzi, kas gūta Afganistānā. Šajā kontekstā piešķiram būtisku nozīmi šogad plānotajām NATO reaģēšanas spēku Steadfast Jazz 2013 militārajām mācībām, kas noritēs Baltijas reģionā, tai skaitā Latvijas teritorijā," norādīja ārlietu ministrs.

Runājot NATO – Krievijas padomes sēdē, ārlietu ministrs minēja pozitīvo NATO un Krievijas sadarbību Afganistānā, kas stiprina Afganistānas un reģiona valstu spējas stāties pretī kopīgiem izaicinājumiem, piemēram, cīņā pret narkotikām un terorismu. Tāpat ministrs uzsvēra, ka pozitīvā pieredze, kas gūta attīstot ISAF Ziemeļu distribūcijas tīklu no un uz Afganistānu, ir jāizmanto, lai nākotnē veicinātu ekonomisko sadarbību plašākā reģionā. E.Rinkēvičs aicināja NATO – Krievijas padomes dalībvalstis piedalīties 11. un 12.jūnijā Rīgā plānotajā seminārā Arteries connecting the Heart of Asia to the Global World (Artērijas, kas savieno Āzijas sirdi ar globālo pasauli).

Ministrs arī pauda atbalstu caurskatāmības centieniem NATO un Krievijas sadarbībā un aicināja uz savstarpējas uzticamības veicināšanu un informācijas apmaiņu par šogad plānotajām Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām Zapad 2013 un NATO militārajām mācībām Steadfast Jazz 2013.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē