Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rinkēvičs asi kritizē argumentus pret bēgļu uzņemšanu

"Ja mēs ļausimies populisma vilnim, tad riskējam ar to, ka būs bumeranga efekts. Lieki teikt, ka tas mums atspēlēsies visās jomās," viedokli par solidaritātes neizrādīšanu bēgļu jautājumā trešdien paudis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

"Pirmkārt, jau labu laiku Eiropas Savienības (ES), NATO Eiropas sabiedroto dalībvalstu presē un diskusijās tiek jautāts, kāpēc mums ir jāmaksā Austrumeiropai un Baltijai tiešmaksājumi zemniekiem un struktūrfondi, arī jāiegulda šo valstu enerģētikas neatkarības nodrošināšanā, jāsargā Latvijas debesis un robežas, ja šīs valstis nekādi nesaprot, ka solidaritāte ir divvirzienu iela?" savā Facebook profilā raksta ministrs. Norādot, ka atbalstu Latvijas drošībai sniedz, piemēram, Itālija, kuras iznīcnātāji patrulē Baltijas gaisa telpā, laikā, kad Latvija nevar atļauties aizsardzībai veltīt 2% no iekšzemes koprodukta. 

Viņš norāda, ka ES valstīm ir tiesības uzdot jautājumus - "kāpēc jūs ignorējat mūsu problēmas? Kāpēc gribat tikt sadzirdēti, bet nevēlaties uzklausīt?" Ministrs atgādina, ka gan Igaunija, gan Lietuva ir apņēmušās uzņemt bēgļus, un norāda, ka Latvijai būtu jāievēro biži piesauktā Baltijas valstu solidaritāte.  

Rinkēvičs arī uzdod retorisku jautājumu, ko Latvija iegūtu, ja ES sabruktu? "Neko! Politiski un ekonomiski mēs paliksim vieni. Mūsu vēsture liecina, kur šis ceļš beidzās. Sibīrijā! Sena paruna vēsta, ka gudrais mācās no svešām kļūdām, muļķis nemācās arī no savējām."

"Runājot par Ukrainas bēgļiem, [..] nešaubos ne mirkli, ka tad, kad viņi ierastos Latvijā, mūsu koalīcijas partneris teiktu, ka "tas nav labi un visai Eiropai ir jājūt sāpe," ironizē ārlietu ministrs. 

Jau vēstīts, ka Nacionālā Apvienība Visu Latvijai TB/LNNK publiski asi iebildusi pret valdības lēmumu, uzņemt Latvijā 250 bēgļus. TV3 jau vēstīja, ka NA, iespējams, grasās vērsties Satversmes tiesā  ar lūgumu atcelt šo lēmumu.

6.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja, ka Latvija divu gadu laikā Eiropas Savienības pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Jau vēstīts, ka 250 bēgļi būtu jāuzņem divu gadu laikā un tie varētu ierasties ik pēc trim mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē