Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Roze: Ir daudz okšķeru, kas staigā apkārt, meklējot pārdodamu uzņēmumu

Patlaban saistībā ar pārtikas uzņēmumu pārdošanu vērojama liela interese, ko zināmā mērā veicina vietējā ražotāju nostāja, intervijā atzina kādreizējais zemkopības ministrs, patlaban zivju pārstrādes uzņēmuma SIA Kolumbija Ltd projektu vadītājs Mārtiņš Roze (ZZS).

Jautāts, kā vērtē AS Valmieras piens nonākšanu Krievijas investoru īpašumā, Roze norādīja, ka tas jau bija paredzams, tikai bija jāgaida, no kuras puses investors nāks.

"Krievija jau sen raudzījās Latvijas virzienā. Tiesa, raudzījās arī Lietuva, tomēr lietuviešiem nebija pietiekami brīvu līdzekļu, tādēļ izvēlējās negodīgu konkurenci, nevis pārpirkšanu, jo uzskatīja, ka tā iznāks lētāk. Uzņēmuma pārpirkšana noteikti novedīs pie jaudu racionalizācijas. Protams, būtu daudz patīkamāk, ja īpašnieks būtu vietējais uzņēmējs, kaut vai kāds vietējais tā dēvētais oligarhs. Tomēr, ja ražotne tiek nopirkta, lai attīstītos un ražotu, tas nav sliktākais variants," sacīja Roze.

Savukārt uz jautājumu, kas varētu būt nākamais pārtikas uzņēmums, ko izliks pārdošanā, viņš norādīja, ka tendenci grūti prognozēt.

"Ir daudz okšķeru, kas staigā riņķī un prasa, vai negribi pārdot uzņēmumu. Saņēmis apstiprinājumu, iet meklēt pircēju. Tomēr ļoti reti ar kuru ir vērts runāt. Esam jau parādījuši, ka labprāt pārdodam visu pēc kārtas, atšķirībā no lietuviešiem, kas uzņēmumus koncentrējuši galvenokārt nacionālā kapitāla rokās," norādīja kādreizējais ministrs.

Roze zemkopības ministra amatā bija laikā no 2002.gada novembra līdz 2009.gada 2.februārim. Pēc ministra pilnvaru nolikšanas atjaunoja Saeimas deputāta mandātu, strādāja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā kā priekšsēdētāja biedrs un Eiropas lietu komisijā. Pēc 9.Saeimas pilnvaru beigām strādā SIA Lattelecom padomē, kā arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumā SIA Kolumbija Ltd kā projektu vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē