Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

RP: Ķīlis ir vienīgais cilvēks Latvijā, kuram ir spēks un redzējums, lai mainītu sistēmu

Reformas augstākajā izglītībā bija nepieciešamas jau vismaz 20 gadus. Tieši ilgās vilcināšanās dēļ, nespējot lemt un skatīties pāri savām interesēm, mēs pieredzam to, ka akadēmiskajā vidē ir būtiskas nepilnības. Daudzviet tā faktiski kļuvusi par savējo tusiņu, kas ir noslēgts ārpasaulei un kurā savējie atalgo savējos, medijiem izplatītajā paziņojumā Reformu partijas (RP) viedokli par izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli norāda RP pārstāve Daiga Holma.

Vienlaikus mūsu augstākajā izglītībā ir lieliski piemēri, kā Rīgas Stradiņa universitāte, daudzos studiju virzienos – arī Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Vidzemes augstskola un citi, ko būtu nepieciešams balstīt ar papildus budžeta vietām. Ja mēs nespēsim pieņemt sarežģītus lēmumus un koncentrēt līdzekļus kvalitatīvās studiju programmās šodien, mēs būsim atpalikuši rīt. Šī iemesla dēļ Reformu partija aicina koalīcijas partnerus paust nepārprotamu atbalstu Roberta Ķīļa izlēmīgajai darbībai.

Mūsu partiju pārstāvošais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nav politiķis Latvijā ierastā nozīmē, kurš vērsts uz pēc iespējas ilgāku savas vietas saglabāšanu. Reformu partija uzskata, ka tieši šī iemesla dēļ viņš ir vienīgais cilvēks Latvijā, kuram ir spēks un redzējums, lai mainītu sistēmu.

Ministram ir konkrēts reformu plāns, kas balstīts valdības jau apstiprinātos plānošanas dokumentos. Tas vairākkārt prezentēts Reformu partijas frakcijas sēdēs, kā arī citām koalīcijas partiju frakcijām. Tas ir publiski pieejams internetā un atspoguļots daudzās tikšanās reizēs ar nozares un darba devēju pārstāvjiem. Diemžēl skaļākie augstākās izglītības nozares pārstāvji vairākumā gadījumu par to nav vēlējušies diskutēt. Tie izlikušies, ka plāns neeksistē un turpinājuši iztikt ar galvenokārt emocionāliem argumentiem. Tā kā reformām ir arī daudz atbalstītāju, Reformu partija aicina diskutēt par tām pēc būtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē