Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Salaspils 1.vidusskolas direktore: Skolām jāļauj pašām izvēlēties

Salaspils 1. vidusskolas direktore Vera Kalniņa atzina, ka Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa viedoklis, ka nākotnē izglītības saturs, iespējams, būs jāmācās vairāk nekā vienā valodā, tas ir labs priekšlikums, tomēr jāļauj par to izlemt skolu vadībai.

"Tas varētu būt viens no skolas piedāvājumiem, bet tam jābūt skolas kompetencē, jo jābūt pretī skolotājam, kurš varētu runāt svešvalodā," skaidroja V.Kalniņa. Viņa piebilda, ka šāda programma varētu būt skolas "bonuss", bet kā obligātu to nevajadzētu noteikti.

"Tikai pašas skolas zina savu kapacitāti, kurš skolotājs būtu tam piemērots un kādā priekšmetā," atzina skolas direktore. Izglītības iestādes vadītāja domā, ka šim priekšlikumam noteikti nevajadzētu attiekties, piemēram, uz bioloģiju vai dabaszinībām.

Viņa gan vienlaikus piebilda - valodu zināšanas ir nepieciešamas. V.Kalniņa pastāstīja, ka arī Salaspils 1.vidusskolā plāno paplašināt valodu apguvi. Viņa atzina, ka skolā jau šobrīd notiek diskusijas kluba tikšanās, kas norit angļu valodā. Skola, vēloties piesaistīt audzēkņus, piedāvā arī franču valodas stundas, arī angļu valodu skolā var apgūt jau no pirmās klases.

Skolas vadītāja teica, ka jau pāris nedēļas iepriekš izglītības iestādē tika apspriesta iespēja skolā mācīt priekšmetus vairākās valodās, tomēr pagaidām nav zināms, kā tas varētu notikt. "Sākam domāt, kādi varētu būt priekšlikumi. Svešvalodām jāienāk, bet ne kā obligātam nosacījumam," uzsvēra izglītības iestādes direktore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē