Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Seržants: Neiestājoties eirozonā, Dānija ir ietaupījusi 40 miljardus eiro

Es neesmu ekonomists, esmu vēsturnieks, un līdz ar to es vairāk paļaujos uz faktiem, nevis, teiksim, uz Latvijas Bankas prezidenta vāvuļošanu 900 sekundēs vai Vilka kunga stāstiem par to, cik feini mums būs tālāk aizņemties, par eiro ieviešanu Latvijā Saeimas debatēs sacīja Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Kārlis Seržants.

"Es (...) paskatījos, ko tad Dānijas valstsvīri teica pirms tiem padsmit gadiem, kad Dānijā gatavojās referendumam. Finanšu ministrs teica: "Ja teiksim "nē", tad mūsu labklājība samazināsies par 20 miljardiem kronu". Arodbiedrību konfederācija: ""Nē" nozīmēs 35 000 darba vietu zaudēšanu". Dānijas premjerministrs Pols Rasmusens sacīja: "Pēc "nē" palielināsies īres maksas". Jorgans Kristjensens – DanskeBank galvenais ekonomists norādīja: "Nē nozīmēs 100 miljardu kritumu akciju tirgū","uzsvēra K.Seržants.

"Vēl dienu pirms referenduma premjerministrs Pols Norups Rasmusens teica: ""Nē" izmaksās dārgi. Tas nozīmē, ka Dānijai ar visu vajadzēs tikt galā, esot ārpusē, ārpus kopienas, ārpus ietekmes, ārpus drošības. Ja jūs joprojām šaubāties, tad nopietni padomājiet par saviem bērniem un mazbērniem. Tā ir mana pārliecība, ka viņi ir pelnījuši "jā"," norādīja Saeimas deputāts.

"Un ko Dānija saka šodien? (...) Nikolajs Senels - ekonomists Eirope News publikācijā raksta: "Katram Dānijas iedzīvotājam būtu tagad jāatdod deviņus tūkstošu eiro, ja mēs 2000.gadā būtu balsojuši "jā" par pievienošanās eiro. Dānija šobrīd ir ietaupījusi 40 miljardus eiro. Un politiķi un komentētāji, kas gan mudināja un draudēja mums balsot "jā", tagad ir parādā mums atvainošanos." Kas mums traucē iet tādu pašu ceļu?" retoriski jautāja Saeimas deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē