Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 22. jūnijs
Ludmila, Laimdots, Laimiņš

Siksnis: Saliekot divus nabadzīgus kopā, nekas jauns nevar rasties

Saliekot divus nabadzīgus medijus kopā - Latvijas Televīziju un Latvijas Radio - nekas jauns nevar rasties, bet tā iespējams iznīcināt to, kas jau ir, uz jautājumu, vai būtu jāapvieno abi šie mediji, sacīja _Latvijas Radio _ģenerāldirektors Jānis Siksnis.

Veidojot vienoto sabiedrisko mediju, Latvijas Radio atbalsta kopīga trešā medija izveidi ar Latvijas Televīziju, taču ziņu redakciju apvienošanā, saskata virkni trūkumu, uzsvēra J.Siksnis.

Viņš pauda bažas, ka šos medijus varētu apvienot ar esošajiem resursiem. J.Siksnis uzsvēra, ka Latvijas Radio arī iebildīs pret straujo lemšanas tempu par jauno sabiedrisko mediju. Viņaprāt, patlaban izstrāde notiek no "otra gala". J.Siksnis sacīja, ka vispirms jāizvērtē, kādam būtu jābūt jaunā medija saturam un jāsaprot, ko šie mediji spēj nodrošināt tagad.

"Saglabājot radio un TV kā atsevišķas vienības, tiks veicināta viedokļu un skatījumu daudzveidība, jo vislabāk būs ievērotas abu mediju atšķirīgo formātu un stilu prasības – radio rīta medijs, TV vakara medijs; radio valoda ir mazāk emocionāla, vairāk uz faktiem un analīzi balstīta, TV vairāk "spēlē uz jūtām" un izklaidē; radio ir svarīgs ātrums jaunāko ziņu izklāstā, TV pētīt ziņu iemeslus u.c.," uzskata J.Siksnis.

Viņš gan atzina, ka ietaupījumu sniegtu vienotas interneta un citu multimediju platformas veidošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē