Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Skudra: Ukrainas un Krievijas jautājums lielā mērā izšķirsies šomēnes

Jautājums par Ukrainas un Krievijas konfliktu lielā mērā izšķirsies janvārī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda Latvijas Universitātes asociētais profesors un ārpolitikas eksperts Ojārs Skudra.Skudra norādīja, ka ļoti būtiska loma būs tam, vai Vācijas kanclere Angela Merkele, "kura ir neapšaubāma Eiropas Savienības (ES) līdere Krievijas-Ukrainas attiecību jautājumos", piedalīsies 15.

janvārī Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ieplānotajās četru pušu sarunās (piedaloties vēl Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, Ukrainas prezidentam Petro Porošenko un Francijas prezidentam Fransuā Olandam – red.). "Pašlaik Merkeles darba kārtībā 15.janvāris nav atzīmēts," atklāja profesors. Tāpat viņš prognozēja, ka ES sankcijās pret Krieviju būtisku izmaiņu nebūs vismaz līdz martam, kad notiks savienības valstu līderu tikšanās. Komentējot Francijas prezidenta izteikumus, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas būtu jāmīkstina, Skudra skaidroja – Olanda viedoklim ir sabiedrotie vairāku ES valstu biznesa vidē, tostarp Vācijā, taču vācieši vienlaikus arī norādījuši, ka politikai šajā ziņā tomēr ir priekšroka. "Biznesmeņi daudzus savus projektus Krievijā  ir vai nu pārtraukuši, vai vispār atcēluši. Pagaidām ES nostājā nekas principiāli nemainās. Kas attiecas uz Olanda paziņojumu, tad ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Frederika Mogerīni paziņojusi, ka Olanda izteikumi nav ES pozīcija."Kopumā, prognozējot 2015.gadu ģeopolitikā, Skudra arī neslēpa – pasaule, tostarp Latvija, būs lieciniece daudziem militārajiem konfliktiem, kuri vai nu turpināsies, vai arī draud sākties no jauna, vai intensificēties. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē