Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sprūdžs notikumus Saeimas sēdē saista ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) šodienas notikumus Saeimas sēdē, kad tā tika pārtraukta saistībā ar pašvaldību vadītāju rīcību, skaidro ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

"Līdz ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu un apstākli, ka pašvaldību vadībā dominē politiskie spēki, kas nav pie varas valdībā, abu pušu pretnostatīšana iegūst jaunas krāsas. Un to uzskatāmi var redzēt arī šodienas Saeimas sēdē," sacīja ministrs.

Viņš norāda, ka ilgstoši ir valdījusi situācija, kad ne valstij, ne arī pašvaldībām nav bijis kopīga redzējuma par attīstību un budžetu, un katra puse šiem jautājumiem ir pievērsusies no sava skatu punkta, nevis domājot par iedzīvotāju un ilgtermiņa interesēm. Viņš kritizē, ka tā vietā, lai sacenstos par to, ko katra puse varētu vēl vairāk izdarīt iedzīvotāju labā, notiek ķīvēšanās, no kā varētu atteikties un ko uzvelt otram.

"Vienota darba vietā ir notikusi tikai bēgšana no problēmām, risinājumiem, bet sajūtas, ka abas puses ir saimnieki, nav bijis. Un jāatzīst, ka tas tā ir bijis ne tikai krīzes laikā, bet arī pirms tam," secināja ministrs.

Politiķis atzīst, ka budžeta veidošanas laikā vēlētos redzēt savlaicīgu un konstruktīvu dialogu par to, kādas funkcijas valstij, pašvaldībām un iedzīvotājiem ir vajadzīgas. Viņš gan prognozē, ka tas varētu notikt tikai pēc nākamgad vasarā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. Tomēr viņš aicina pašvaldību vadītājus par to runāt vēl pirms vēlēšanām.

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) šodien pārtrauca Saeimas sēdi saistībā ar tajā klātesošo pašvaldību vadītāju rīcību. Pašvaldību vadītāji savu attieksmi pret parlamentā notiekošajiem balsojumiem par likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2013.-2015.gadam" pauda, atkārtoti ceļoties kājās un rādot zaļas lapas.

Pašvaldību vadītāji bija ieradušies Saeimā, lai izteiktu kritiku pašreizējam budžeta projektam, kas neparedz valsts budžeta palielinājumam proporcionāli palielināt arī pašvaldību budžetu. Ja valsts budžets 2013.gadā tiek palielināts par 140 miljoniem latu, tad 119 pašvaldību budžets - tikai par 14 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē