Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sprūdžs: Reformas pašvaldību regulējumā veicinās atbildīgāku un caurspīdīgāku darbu pašvaldībās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, trešdien, 19.decembrī, tiekoties ar Kurzemes pašvaldību vadītājiem uzsvēra, ka viņa ierosinātās reformas pašvaldību darbības regulējumā ir vērstas uz vienu mērķi – atbildīgāku tautas priekšstāvju darbu un jaunu pieeju lēmumu pieņemšanā.

Tiekoties ar Kurzemes pašvaldību vadītājiem, E.Sprūdžs informēja par iniciatīvām atbildīgāka un caurspīdīgāka pašvaldību darba veicināšanai, kas jau ir guvušas konkrētu virzību. Ministrs detalizēti skaidroja pašvaldību pārstāvjiem piedāvātos grozījumus par deputātu skaita samazināšanu, pašvaldību referendumu ieviešanu, interešu konflikta novēršanu deputātu darbā.

Runājot par šonedēļ Ministru kabineta komitejas virzīto iniciatīvu ieviest pašvaldību referendumus, ministrs uzsvēra, ka referendumi ir līdzeklis, kā panākt pilnīgu pieejas maiņu lēmumu pieņemšanai pašvaldībās. "Iespēja iedzīvotājiem rosināt domes atlaišanu noteikti mainīs deputātu attieksmi un veicinās caurspīdīgāku un atbildīgāku lēmumu pieņemšanu pilsētās un novados," saka ministrs. Lielāko atbildību veicinās arī mazāks deputātu skaits pašvaldībās, jo būs lielāka konkurence uz vienu deputāta vietu," ir pārliecināts  E. Sprūdžs.

Tikšanās ar Kurzemes plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem notika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas telpās un šī ir pirmā reize, kad pašvaldības tiekas VARAM ēkā Peldu ielā. Vietas izvēle nav nejauša un ministrs uzsver, ka tas ir labs precedents un piemērs, kā ministrija var būt satikšanās un domu apmaiņas vieta pašvaldībām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē