Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Strakšas: Apšaubītais LDz meitasuzņēmuma iepirkums noticis korekti; auditors vēlreiz veiks pārbaudi

Lokomotīvju iepirkums, kurā uzvarēja Igaunijas dzelzceļa uzņēmuma Skinest, ir noticis saskaņā ar Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un koncernā izstrādāto iepirkumu politiku, līdz ar to - līgums ir noslēgts un līgumsaistības tiek pildītas - divas lokomotīves jau ir piegādātas, pārējās divas ir paredzēts piegādāt līdz gada beigām, norāda VAS Latvijas Dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas.

Viņš skaidro, ka iepirkumu procedūra ir korekti ievērota, taču, pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, kas apšauba LDz meitasuzņēmuma iepirkumu caurskatāmību un konkrēto darījumu, LDz valde šodien ir pieņēmusi lēmumu piesaistīt neatkarīgu auditoru, lai veiktu pārbaudi, vai konkrētā darījuma iepirkumu procedūra ir bijusi atbilstoša likumam un uzņēmuma interesēm.

Neatkarīgajam auditoram tiks uzdots arī izvērtēt potenciālo ekonomisko ietekmi uz uzņēmumu līguma pārtraukšanas gadījumā.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdzšinējo uzņēmuma LDz valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni tur aizdomās par liela apmēra kukuļa pieņemšanu.

Pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss iepirkumu, norāda KNAB.

Jau ziņots, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz ritošā sastāva servisa nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BRICS līderu samits

Nākamajā otrdienā, 22. oktobrī, Krievijas pilsētā Kazaņā sāksies trīs dienas ilgs pašas nozīmīgākās nerietumu valstu apvienības BRICS līderu samits, par kuru t. s. globālajos dienvidos izplatīt...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē